Marjolein Spruit

Docent Viool

Marjolein Spruit (1996) begon met vioollessen op vierjarige leeftijd bij vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. In 2019 is zij afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij studeerde bij Jaring Walta. Daarna vervolgde zij haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Philippe Graffin. Marjolein Spruit won met het Zèta Trio de grote kamermuziekprijs en werd uitgenodigd om deel te nemen aan sessies van de European Chamber Music Academy. Ze speelt met regelmaat in orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest en het Doelenensemble.

Daarnaast is Marjolein sinds 2016 ook met veel plezier viooldocente. Ze heeft een privépraktijk in Den Haag en is daarnaast is ze sinds 2023 werkzaam bij het programma “PI: muziek voor kleuters” van het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast is ze betrokken bij het bestuur van ESTA Nederland.

Momenteel studeert Marjolein bij Lisa Jacobs en doet onderzoek naar hoe aandacht voor het coachen van de mentale aspecten van het muziek maken en optreden meer aandacht kan krijgen in de muziekeducatie.