Nina Zuure

Teacher Violin

Nina Zuure is violist, docent en orthopedagoge. Ze begon als kleuter met vioolspelen bij de PIVO, en is sindsdien nauw verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. Ze heeft aan dit instituut de School voor jong Talent en haar bacheloropleiding succesvol afgerond. Ze studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht bij onder andere Koosje van Haeringen, Theodora Geraets, Chris Duindam, Jeffrey Bruinsma, Joseph Puglia, Cristiano Viviani en Liesbeth Ackermans. Het vak vioolmethodiek volgde ze bij Koosje van Haeringen. Nina heeft orthopedagogiek (Msc) gestudeerd aan de Universiteit van Leiden.

Nina is als freelance violist actief in verschillende genres, waaronder klassiek, jazz en pop. Ze speelt in meerdere ensembles, orkesten, bands en speelt solo repertoire. Ook is ze regelmatig op tournee door binnen- en buitenland. Ook speelt ze veel met haar populaire band PARRA.DICE en haar succesvolle ensemble ZOEF.

Haar lesgeefpraktijk bestaat onder andere uit privé leerlingen, educatie projecten voor het Residentie Orkest en compositie workshops voor het Koninklijk Concertgebouw. Vanaf 2018 is ze aangesteld als viooldocent aan het Koninklijk Conservatorium binnen “Pi Muziek voor Kleuters”. Als commissielid was Nina onderdeel van o.a. de performance jury van het Nederlands Vioolconcours.