Nina Zuure

Teacher Violin

Nina Zuure (1995) is violist en pedagoge. Ze begon als kleuter met vioolspelen bij de PIVO, en is sindsdien nauw verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. Ze heeft aan dit instituut de School voor jong Talent en haar bacheloropleiding succesvol afgerond. Ze studeerde bij onder andere Koosje van Haeringen, Theodora Geraets, Cristiano Viviani, Liesbeth Ackermans en Joe Puglia. Het vak vioolmethodiek volgde ze bij Koosje van Haeringen.

Nina is als freelance violist actief in meerdere genres, waaronder klassiek, jazz en pop. Ze speelt met veel plezier in verschillende ensembles, orkesten, duo’s en speelt solo repertoire. Ook was ze regelmatig op tournee met orkesten door binnen- en buitenland. Ze is violist bij o.a. European Pop Orchestra, verschillende gelegenheidsorkesten en heeft meegedaan aan de Metropole Academy. Ze speelde in shows met David Guetta, Trijntje Oosterhuis, DJ Paul Elstak, Marco Borsato en vele anderen. Ook is ze op tv geweest bij onder andere de Passion, Podium Witteman en Trouw Kerstconcert.

Haar lesgeefpraktijk bestaat uit privé leerlingen, educatie projecten voor het Residentie Orkest en compositie workshops voor het Koninklijk Concertgebouw en losse klussen. Vanaf 2018 is ze aangesteld als viooldocent aan het Koninklijk Conservatorium binnen “Pi Muziek voor Kleuters”. Sinds 2019 doet ze de (pre-)masteropleiding pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Leiden.

Affiliated with the studies