De bibliotheek van het KC is onderdeel van de Muziekverdieping in de Bibliotheek Den Haag.

Samen met de muziekcollecties van de Bibliotheek Den Haag en het Nederlands Muziek Instituut (NMI) vormt de bibliotheek van het KC een grote openbare muziekbibliotheek op de vijfde etage van de Centrale Bibliotheek.

De Muziekverdieping biedt een ruime collectie naslagwerken, boeken, bladmuziek, tijdschriften, cd’s en digitale diensten. Daarnaast is er voldoende ruimte om te studeren.

Benieuwd wat er is? Raadpleeg de catalogi:

KC Catalogus Bibliotheek Den Haag Catalogus NMI

Studenten en medewerkers van het Koninklijk Conservatorium krijgen op de bibliotheekpagina van de KC-Portal toegang tot onze digitale diensten, waaronder nkoda (digitale bladmuziek), medici.tv (video’s van concerten, masterclasses en documentaires) en JStor (tijdschriftartikelen).

Ga naar de KC-portal en login je koncon-emailadres en wachtwoord.

Let's go to the library!

Veel gestelde vragen

Muziekverdieping Bibliotheek Den Haag (5de etage)

Bibliotheek Den Haag
Spui 68
2511 BT The Hague

Tel.: 070 3534440

De bibliotheek is gehuisvest op de vijfde verdieping van de Bibliotheek Den Haag aan het Spui (tegenover Amare). Iedere student en medewerker van het Koninklijk Conservatorium heeft recht op een gratis pas voor het gebruik van de bibliotheek.​​​​​​​​​​​​​​

Maandag 12.00 - 20.00 h
Dinsdag to Vrijdag 10.00 - 20.00 h
Zaterdag 10.00 - 17.00 h
Zondag 12.00 - 17.00 h

Iedere student en medewerker van het Koninklijk Conservatorium heeft recht op een gratis pas voor het gebruik van de bibliotheek.​​​​​​​​​​​​​​ Leden van de Bibliotheek Den Haag kunnen ook lenen uit de KC-collecties. Je kunt de bibliotheekpas op vertoon van je inschrijvingsgegevens van het conservatorium ophalen bij de receptie op de begane grond van de Bibliotheek Den Haag.

De leenperiode voor bladmuziek is zes weken. De leenperiode voor boeken is drie weken. Je kunt het geleende materiaal daarna verlengen tenzij iemand anders het heeft gereserveerd.

Je hoeft geen boete te betalen wanneer je te laat bent met retourneren.

Contact

Vind je niet wat je zoekt, kom dan langs, mail de bibliotheek.