4e editie: vrijdag 5 t/m zondag 7 april

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 april vindt de 4e editie van het Kamermuziekfestival Haagse Hout plaats. Jonge talentvolle musici van het Koninklijk Conservatorium geven gedurende 3 dagen vele concerten op onverwachte locaties in Stadsdeel Haagse Hout.

Het driedaagse programma zit vol verrassende concerten. De musici spelen in verschillende bezettingen kamermuziek van bekende en minder bekende componisten. Iedereen is welkom om te komen luisteren, toegang is gratis!

Het Kamermuziekfestival geeft jonge musici de kans om zich te presenteren en wordt gezamenlijk georganiseerd door het DiamantTheater, Stichting KunstPost en het Koninklijk Conservatorium.

Vr 5 t/m zo 7 april
op diverse locaties in Haagse Hout
toegang: gratis

Blokkenschema & programma

Bekijk hieronder het blokkenschema van het Kamermuziekfestival Haagse Hout. Op verschillende locaties zijn onze studenten aanwezig en spelen zij een divers repertoire.
Download hier het concertprogramma (wijzigingen voorbehouden)


Locaties

Weet je niet zeker waar een bepaalde locatie is? Bekijk dan de kaart hieronder.


Kunstenaar bio's

Een terugkerend onderwerp in het werk van Anneloes Groot is muziek. Ze portretteert musici die aan het werk zijn in verschillende settingen en op diverse locaties. Ze werkt snel en weet op geheel eigen wijze haar wereld vast te leggen zonder alle details in te vullen is direct zichtbaar waar ze was en wat ze zag. Naast muziek is de stad in verandering een vast onderwerp in haar werk.

In Reza’s werk toont deze meester oog voor detail. Hij weet mensen zo te portretteren dat ze bijna levensecht zijn maar ook bomen en andere onderwerpen weet hij met veel gevoel voor detail vast te leggen en een eigen ziel te geven.

Vandaag gaat hij op een totaal andere manier te werk dan dat hij normaal doet. Hij gaat het experiment aan met aquarel en muziek. Zijn gevoel die de muziek oproept, vertaalt hij direct in kleur en harmonie. De snelheid van werken die dit type werk vereist, voegt in dit werk een extra dementie aan het werk toe.

Het werk van Andrzej Wawrzyniak wordt gekenmerkt door een bijzonder vorm- en kleurgebruik. Door uiterste concentratie en intuïtie ontstaan er beelden die raken aan het onderbewustzijn. Hij werkt niet vanuit een van te voren opgezet plan, maar laat de verf haar eigen taal spreken. Zijn schilderijen laten een theatrale beleving van het leven zien, zoals door de kunstenaar ervaren en beleefd. Frisse, heldere kleuren en tegelijkertijd een boeiende, psychologische diepgang, ook in het abstracte werk, zorgen ervoor dat het werk enorm raakt en blijft boeien. We kijken naar een sfeer van verstilling en bezinning, vorm gegeven door evenwichtige combinaties in kleur- en vlakverdeling. Zijn werk toont ons een karakteristiek schilder, die geheel op eigen kracht, zijn wereld heeft vorm gegeven. De verwantschap en affiniteit met Oost-Europese kunstvormen is duidelijk in het werk zichtbaar. Mystieke kracht, vorm gegeven met hedendaagse middelen en technieken.


Striptekenaar en illustrator Sabrina Kooijmans richt zich in haar werk op het vertellen van een verhaal. Hierbij is het belangrijk om ook die dingen te verbeelden die niet onder woorden gebracht kunnen worden. Muziek maakt een hoop gevoel los, dus gewapend met pen en aquarel accepteert Sabrina deze dans op papier en geeft ze vorm aan het vormloze.