Alumna Christina Day Martinson genomineerd voor 2019 Grammy's

Overzicht

11 december 2018

Felicitaties aan Koninklijk Conservatorium alumna en violiste Christina Day Martinson voor haar eervolle nominatie in de 61e Annual Grammy's, waarvan de uitreiking plaats vindt op 10 februari 2019 in Los Angeles. De lijst met genomineerden is afgelopen vrijdag bekend gemaakt door de Recording Academy. Christina is genomineerd in de categorie 'Beste Klassieke Instrumentalist Solo' voor haar album 'Biber, the Mystery Sonatas'.

Eerder in de week was het album door de Chigaco Tribune al uitgeroepen als één van de beste klassieke opnames van het jaar. Christina, inmiddels werkzaam als concertmeester voor het Boston Baroque gezelschap, deelt de nominatie met dirigent Martin Pearlman.

Hun versie van de 15 'mysterie sonaten' van de Oostenrijkse componist Heinrich Biber, geschreven halverwege de 17e eeuw, wordt geprezen om hun vermogen een bijzondere diepgang aan te brengen in de verhalen die geïnspireerd zijn op het leven van Christus en de Maagd Maria.

Biber's compositie is erkend om haar complexiteit, zo moeten de snaren van de viool opnieuw gestemd worden tijdens het stuk. Bij elkaar duren de 15 sonates meer dan drie uur - met twee korte intermezzo's - en hun live optreden is afmattend.

"Het was voor mij een zeer intense spirituele ervaring", herinnert Christina zich over de opnames die gemaakt zijn in maart 2017. "Wat je ook gelooft, of je nu wel of niet religieus bent, het is een zeer krachtig verhaal om te vertellen en muzikaal te ervaren. Het voelde tijdens het spelen alsof ik een persoonlijke reis maakte door alle sonaten."

Christina heeft een Bachelor of Music van het Koninklijk Conservatorium. Ze studeerde viool bij Vera Beth.

Lees meer:

Global News Canada
Violinist.com