Alumnus Iason Marmaras wint 1st prijs Competition for Basso Continuo & Partimento Realization

17 januari 2019

Alumnus Iason Marmaras heeft de 1e prijs toegekend gekregen in de 1e International Basso Continuo and Partimento Realization Competition, gehouden van 12 tot 14 januari in Katowice, Polen. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd gehouden wordt en is georganiseerd door Katarzyna Drogosz, Hoogleraar Fortepiano aan de Muziekacademie van Katowice en fortepianist Dominika Maszczynska.

Iason, zangpedagoog en fortepianist, en momenteel verbonden aan de Schola Cantorum Sancti Pauli als Director of Music: "Dit was bij uitstek een wedstrijd waarbij harmonie, fantasie, innovatie en in het algemeen de waardering voor muziek meer ruimte kreeg dan de technische precisie en uitvoering. Alles van het welkom in Katowice tot de format van de wedstrijd zelf en de waardering van de jury, geeft aan dat het een wedstrijd is georganiseerd dóór musici vóór musici".

Iason heeft zowel een Bachelor als een Master opleiding genoten in Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij lessen volgde bij Fabio Bonizzoni, Ton Koopman en Patrick Ayrton.

Tweede en derde prijzen waren voor Johannes Rake en Niels Pfeffer.