Alumnus Pieter van Loenen young artist in residence

Overzicht

20 december 2017

Vol trots kunnen wij melden dat onze alumnus violist Pieter van Loenen gekozen is als young artist in residence (yair) van de NJO Muziekzomer 2018! De yair neemt tijdens de Muziekzomer een centrale rol in en ontwikkelt samen met het NJO verschillende voorstellingen, die worden uitgevoerd op bijzondere locaties in Gelderland.

Pieter begon op zijn zesde met vioolspelen. Al op jonge leeftijd won hij prijzen op verschillende concoursen, waaronder de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Tijdens het Nederlands Vioolconcours in 2016 won hij de tweede prijs en de NTR Publieksprijs. Hij studeerde dan ook niet voor niets met een tien met onderscheiding bij ons af! Inmiddels geeft Pieter als solist en als kamermusicus concerten in binnen- en buitenland. Ook is hij genomineerd voor de Dutch Classical Talent Award 2019.
Elk jaar kiest het NJO na een uitgebreide selectie een young artist in residence. Hij of zij is een jonge musicus van uitzonderlijk hoog niveau, die daarnaast een brede interesse in en ideeën over (interdisciplinaire) vormen van podiumkunst heeft.