Alumnus Thomas van Dun wint International Rostrum of Composers

23 mei 2024

Thomas van Dun, een getalenteerde Nederlandse componist en alumnus van ons conservatorium, heeft de IRC-prijs voor jonge componisten onder de 30 jaar gekregen tijdens het 70e International Rostrum of Composers (IRC) in Vilnius, Litouwen. Thomas, die drie jaar geleden zijn masterdiploma behaalde, werd onderscheiden voor zijn compositie "Rocailles de l'après-vie...", een meeslepend stuk voor een groot ensemble

Wat is het International Rostrum of Composers

Het International Rostrum of Composers is een vlaggenschipprogramma van de International Music Council, dat al zeventig jaar hedendaagse muziekcreaties promoot via uitzendingen. Het IRC is een cruciaal platform voor professionele uitwisseling tussen radiomakers wereldwijd. Dit jaar presenteerden vertegenwoordigers van 21 nationale radionetwerken 39 werken, waarin het nieuwste op het gebied van hedendaagse muziek werd gepresenteerd.

het belang van de IRC-prijs

Met het winnen van de IRC Prijs voor jonge componisten onder de 30 jaar behoort Thomas van Dun tot de meest veelbelovende opkomende talenten op het internationale podium. Het strenge selectieproces en de gewaardeerde reputatie van de wedstrijd bieden componisten aanzienlijke bekendheid en kansen, wat hun carrière en bijdrage aan de hedendaagse muziek ten goede komt.

Het IRC stelde ook een lijst samen van aanbevolen werken van componisten onder de 30 jaar. Een van deze werken was "I listen to the ocean and all I hear is you," een stuk van een andere alumna van onze compositieafdeling: Amarante Nat

Lees hier meer over de 70e editie van het Internationaal Rostrum van Componisten

Een veelzijdig talent

Thomas is niet alleen een zeer gewaardeerd componist, maar hij maakte ook indruk in het Nederlandse tv-programma Project Rembrandt, waar hij werd uitgeroepen tot de beste amateurschilder van Nederland. Zijn succes in zowel compositie als schilderkunst toont zijn opmerkelijke veelzijdigheid en creatieve talent.
Voor degenen die het programma gemist hebben, het is hier te bekijken.

Gefeliciteerd, Thomas, met je uitmuntende prestaties!

Foto: Harry Stuurman