Gezamenlijke afdeling Muziekeducatie voor Codarts en KC

Overzicht

19 december 2017

Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag bundelen hun krachten in een gemeenschappelijke afdeling Muziekeducatie. In deze afdeling zijn alle educatieve activiteiten van de beide conservatoria ondergebracht, zoals de bacheloropleiding Docent Muziek, de masters Muziek Educatie, Kodály en Kunsteducatie, de minoren en lectoraten. Vanaf het studiejaar 2018-2019 start de nieuwe bacheloropleiding Docent Muziek, waaraan samen al enkele jaren in goede verstandhouding gewerkt is.

Om deze afdeling verder vorm te geven en te ontwikkelen is Anja van Keulen aangetrokken als hoofd. Momenteel is Van Keulen hoofd Educatie en Participatie bij Het Amsterdamse Concertgebouw. 

'Het samengaan van de opleidingen biedt studenten een bijzondere kans om een uitstekende opleiding te krijgen die aansluit bij de huidige beroepspraktijk. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en breng graag mijn ervaring uit mijn werkpraktijk van de afgelopen jaren mee.'

Met het samengaan van de opleidingen Docent Muziek krijgen studenten van beide gerenommeerde conservatoria het beste van twee werelden in één opleiding. Gedurende vier jaar worden studenten voorbereid op een carrière als ondernemend muziekdocent en musicus. Studenten leren als musicus van hoog niveau hun visie op muziekonderwijs te vertalen in aantrekkelijke lessen voor diverse groepen. Bovendien weten ze na hun studie hoe ze een eigen muziek-educatieve beroepspraktijk vorm kunnen geven.

Dankzij deze samenwerking hebben studenten straks toegang tot een ruim aanbod aan instrumentale en vocale lessen in diverse muziekgenres, aan boeiende stageplekken, projecten en faciliteiten (instrumenten, ensembles, koren, studio’s, oefenruimtes, bibliotheken enzovoort). De lessen worden verzorgd door het gezamenlijke docententeam van Codarts en het Koninklijk Conservatorium. En dat staat garant voor veel muziek- en onderwijsexpertise en een omvangrijk netwerk in het muziek-educatieve werkveld.

Meer over onze Muziekeducatie opleidingen

Open Dag

Op 27 januari organiseren we onze jaarlijke Open Dag. Ook de Muziekeducatie afdeling is hierbij aanwezig, kom vooral ook langs tussen 10.00u en 16.00u en ontdek of Muziekeducatie studeren aan het Koninklijk Conservatorium iets voor jou is!

Open Dag 2018