Dans Alumnus Marijn Stijl (DJ Maryn) in Volkskrant

17 november 2022

Dans Alumnus, dancetalent én ghostproducer Marijn Stijl (30), beter bekend als DJ Maryn, stond onlangs in de Volkskrant. In het artikel spreekt hij zich uit over ghostproducing in de DJ wereld. Een ghost-productie is een overeenkomst waarbij iemand, vaak een bekende artiest, een (ghost) producer betaalt om een nummer te maken of te mixen, om het vervolgens onder zijn/haar eigen naam uit te brengen. Meestal gebeurt dit in de vorm van een vast bedrag.

Zelf kwam Maryn via een ongebruikelijke route de dance binnen. Hij had een dansopleiding gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium, leerde daar piano spelen en ging aan het werk als danser. Bij de voorbereidingen op zijn voorstellingen gaf Maryn zich steevast over aan die andere dance: hij zette muziek van zijn geliefde Tiësto en Armin van Buuren op zijn koptelefoon om energie en concentratie op te bouwen.

Hij besloot zelf ook elektronische dansmuziek te gaan maken en de dans uiteindelijk zelfs helemaal op te geven. Met zijn gedisciplineerde werkhouding én zijn talent op de piano werd hij een zeer bekwame producer.

Lees hier het artikel