Dansvakopleiding naar Tokyo

Overzicht

9 februari 2018

De Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium zal Evening Songs/ Jiří Kylián en Lieder ohne Worte/Hans van Manen uitvoeren.

Op 6 februari vertrekken HBO dansstudenten Lana Tramonte, Anna van Gorp, Laura Dissel, Fabienne Deesker, Elias Boersma, Stef Leenen, Matteo Marandini, Daniël Hoek, Yuka Eda en Ryunosuke Ujihara  samen met dansstaf Jan Linkens, Catharina Boon en Katarina Wester naar Tokyo. Zij blijven daar van 7 tot 13 februari.

In verband met de Olympische Spelen in Tokyo in 2020, heeft de stad een positieve houding aangenomen ten opzichte van internationale uitwisseling. Om gebruik te maken van deze impuls, is een nieuw programma in het leven geroepen: het Orchard Ballet Forum. Hiervoor worden prestigieuze balletscholen uit de hele wereld uitgenodigd, waaronder de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Tussen 7 en 13 februari treden onze studenten op in de Bunkamura Orchard Hall, Tokyo. De Bunkamura heeft voorstellingen geproduceerd met dansers van de Opera National de Paris en was gastheer voor voorstellingen in Japan van NYCB, Teatro La Fenice, Opera de Lyon. Bovendien zet de Bunkamura programma's op die getalenteerde artiesten van de volgende generatie de kans geven deze rijke uitvoeringspraktijk in Japan toegankelijk te maken.

Er worden twee voorstellingen gegeven in de Bunkamara Orchard Hall (2150 zitplaatsen).  De Dansvakopleiding voldoet hiermee aan de nadrukkelijke wens van de initiator werken van de  ‘Nederlandse School’ - die in Japan in zeer hoog aanzien staat en de rode draad van het profiel van de dansvakopleiding is - te presenteren. De dansstudenten krijgen training van leraren en directeuren van andere  deelnemende instituten in samengestelde klassen. Zo ervaren zij diverse stijlen van lesgeven en opvattingen van het (neo)klassieke dansvocabulaire. Als  netwerkmogelijkheid is het Orchard Ballet Forum een uitgelezen gelegenheid om met vele internationale collega’s actuele topics m.b.t. de rol van dansonderwijs versus het huidige danslandschap te bespreken. Zij kunnen ervaringen delen en de onderlinge samenwerking bevorderen en reeds bestaande Japanse contacten te versterken. Uiteraard is dit ook een schitterende gelegenheid om onze opleiding te promoten.

Informatie

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over onze dansvakopleiding.