Duo van het Koninklijk Conservatorium in de finale van het Prinses Christina Concours

2 mei 2024

We zijn trots te kunnen vertellen dat Duo Tiare, bestaande uit Claire Schuurmans en Tiago Luís Henriques, beiden derdejaars bachelorstudenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, door is naar de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2024.

Claire en Tiago worden begeleid door onze hooggewaardeerde docenten en laten een opmerkelijke synergie zien als harp- en celloduo.
Tiago krijgt les van Jan-Ype Nota en Michel Strauss, en Claire krijgt les van Ernestine Stoop en Sylvain Blassel. Als ensemble volgen ze lessen bij cellist Roger Regter en harpiste Ernestine Stoop.

Hun gezamenlijke reis begon dankzij een schoolproject van de harpklas in samenwerking met de compositieafdeling in 2022, waar ze een gedeelde muzikale passie ontdekten. Sindsdien is hun repertoire geëvolueerd naar boeiende stukken zoals 'Si Veriash a la Rana' van Kelly-Marie Murphy en 'Beau Soir' van Debussy, waarbij de expressieve diepte van hun instrumenten naar voren komt.

Je kunt meer lezen over Duo Tiare in dit interview met het Prinses Christina Concours.

Steun Claire en Tiago tijdens hun deelname aan de finale van het Prinses Christina Concours op zondag 12 mei in Amare in Den Haag!