Ensemble Academie '18/ '19 gaat starten!

Overzicht

1 februari 2018

Het Koninklijk Conservatorium is met ingang van schooljaar 2017-2018 gestart met een pilot van de twee-jarige masterspecialisatie Ensemble Academie. Deze pilot is succesvol verlopen, vandaar dat in studiejaar 2018-2019 een nieuwe lichting studenten zal starten.

Ensemble Academie
De Ensemble Academie (EA) is een samenwerking tussen Asko|Schonberg, Calefax, Klang, New European Ensemble en Slagwerk Den Haag. Daarnaast zijn het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en Korzo in Den Haag betrokken bij de opleiding.

In 2018-2019 zullen de studenten met Sofia Gubaidulina aan haar stukken werken, zal een programma rondom Steve Reich op verschillende locaties te horen zijn en wordt de samenwerking met het Muziekgebouw aan 't IJ geïntensiveerd door middel van het opzetten van een jaarlijks festival waarin een Nederlandse opera centraal staat.
In het pilotjaar hebben de EA-studenten in samenwerking met de Dutch National Opera Academy Britten's opera The Rape of Lucretia gespeeld in Den Haag en Budapest, onder leiding van Joe Puglia en Wim Vos zijn er werken van Steve Reich opgenomen en uitgevoerd, er is een uitwisseling geweest met componisten en musici uit Brno, daarnaast hebben de studenten zich tijdens eigen projecten in verschillende bezettingen en op uiteenlopende locaties gepresenteerd aan het publiek.

Creatieve ondernemende kunstenaars
Gedurende de masteropleiding werken de studenten mee aan projecten van de verschillende ensembles. Door middel van side-by-side projecten doen de studenten onmisbare ervaring op, op het gebied van ensemblespel. Daarnaast volgen de studenten vakken als Entrepreneurship & Projectmanagement en Performance & Communication. Het doel van deze opleiding is om studenten niet alleen op te leiden als uitstekende spelers, maar ook als creatieve ondernemende kunstenaars. De studenten werken aan eigen projecten en kunnen hierbij begeleid worden door zowel musici als organisatoren van de verschillende ensembles en zalen.

Meer info
Lees meer over de Ensemble Academie.

Aanmelden

De aanmelddeadline voor de Ensemble Academie is 1 maart.

Contact

Vragen?

Voor vragen over deze nieuwe opleiding kun je contact opnemen met Jaike Bakker, coördinator Ensemble Academie.