Ensemble Coloquio 6 wint geldbedrag Maker zoekt Maker

20 december 2023

In de nieuwste editie van Maker zoekt Maker, een onderdeel van de Keep an Eye Foundation, is het ensemble Coloquio 6 van de afdeling Oude Muziek in de prijzen gevallen met het project ‘The magic flute’. Bij Maker zoekt Maker doen studenten en alumni van Nederlandse kunstopleidingen mee, in de hoop de perfecte match te vinden voor hun project en daarmee 3500 euro beloning te krijgen.

The magic flute
Blaassextet Coloquio 6 en animator Dax Niester presenteren samen The Magic Flute: Animating Mozart, een operaproductie die op een eenvoudige maar diepgaande manier wordt verteld en luisteraars van alle leeftijden zal betoveren. Het doel van dit project is om Mozarts beroemdste opera Die Zauberflöte geheel in zijn stijl uit te voeren met slechts zeven personen. Bovendien zijn het historisch geïnformeerde muzikanten die historische instrumenten bespelen en de esthetiek van de stijl van die tijd volgen om opwinding in de muziek te brengen.

‘Door de personages af te beelden in minimalistische zwart-witfiguren zal het humoristische betoog zijn krachtigste uitdrukking benutten. De daaruit voortvloeiende samenwerking is een must-see voor alle liefhebbers van vernieuwende kunst en klassieke muziek’, aldus het juryrapport.