Leonard Seeleman benoemd tot organist in Oegstgeest

Leonard Seeleman (1997) is per oktober benoemd tot organist van de Protestantse Gemeente te Oegstgeest. Leonard is bezig met het afronden van zijn bachelor Orgel en studeert daarnaast piano en koordirectie, en Bestuurskunde in Leiden. De jonge muzikant is ook al organist geweest in de gemeentes Wilnis, Nieuwer ter Aa en Kockengnen. Van 2017 tot 2019 was hij vervangend organist in de Westerkerk in Amsterdam, waar hij nu de tweede organist is.

Zijn benoeming is het resultaat van een gedegen selectieprocedure waarin de commissie unaniem was in haar advies voor deze jonge, enthousiaste organist. Als basis voor zijn benoeming werd zijn brede interesse en ervaring met het nieuwe Liedboek en met alternatieve liturgische vormen genoemd; evenals zijn gedegen orgelspel, uitstekende pianospel en zijn gevoeligheid voor de inhoud en de liturgie.

In de Groene of Willibrordskerk, een van de twee kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Oegstgeest, zal Leonard een bijzonder orgel gaan bespelen met zeventiende-eeuws pijpwerk uit het voormalige koororgel uit de Oude Kerk in Amsterdam.

Wij feliciteren van Leonard van harte met deze benoeming en wensen hem veel succes.