Nederlands Vioolconcours '22

14 februari 2022

Ook dit jaar zijn we heel trots dat een groot aantal studenten en alumni van het Koninklijk Conservatorium en School voor Jong Talent/ Jong KC succesvol hebben deelgenomen aan het Nederlands Vioolconcours 2022, een van de meest prestigieuze competities van het land. Vooral onze jonge musici van School voor Jong Talent/ Jong KC zijn in alle categorieën van het concours vertegenwoordigd en hebben uitstekend gepresteerd. Het Koninklijk Conservatorium wil alle deelnemers en prijswinnaars van harte feliciteren.

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium is een leeromgeving waar we jonge mensen met een passie voorbereiden op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst in combinatie met regulier onderwijs (primair en voortgezet). Om op de school aangenomen te worden moet er eerst met succes een toelatingsexamen gedaan worden.

Plezier, Uitdaging, Kwaliteit
Jong KC Muziek is binnen de School voor Jong Talent is de afdeling die zich op de jonge musici richt. Jong KC Muziek biedt opleidingen in alle instrumentale hoofdvakken, zowel voor jazz als voor oude muziek en klassieke muziek. Daarnaast kan er zang en ook compositie gestudeerd worden. Wij bieden volledige opleidingsprogramma’s met hoofdvaklessen, correpetitie, pianoles, solfège, gehoortraining, ensemblezang en muziektheorie. In Jong KC Muziek krijg je ook op zaterdag les.

Er zijn twee studievarianten. Bij Jong KC Intern worden de muzikale vakken maar ook het regulier onderwijs aan het conservatorium gegeven. Soms is het door omstandigheden niet mogelijk deze interne opleiding te volgen. Dan kan er gekozen worden voor Jong KC Extern: alleen de kern van het muzikale programma in combinatie met de middelbare school in de eigen woonomgeving.

Lees hier meer over de opleiding.

Prijswinnaars 2022 - Oskar Back Prijs

De Oskar Back Prijs wordt elke twee jaar vergeven. Het concours is opgericht ter nagedachtenis van de vioolpedagoog Oskar Back. Het concours heeft als doel de naam van Oskar Back en zijn pedagogische opvattingen te doen voortleven, door jonge talentvolle violisten op te sporen en deze de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen.
De lijst van Oskar Back winnaars die verbonden zijn aan het Koninklijk Conservatorium is lang. Onder andere wonnen Vera Beths, Peter Brunt, Rosanne Philippens, Niek Baar en Coraline Groen deze belangrijke viool-prijs. Andere bekennende winnaars zijn bijvoorbeeld onze Artist in Residence 2022: Simone Lamsma en dirigent Jaap van Zweden.

1e Prijs: Isobel Warmelink, Alumna Jong KC Muziek

3de Prijs en Winnaar Performance Prijs: Iris van Nuland, Alumna Jong KC Muziek


Halvefinalisten 2022 - Oskar Back Prijs

Salomé Bonnema, Alumna Jong KC Muziek en huidige Bachelor Student Klassieke Muziek Viool, Koninklijk Conservatorium

Salomé en Sedna tijdens het onderdeel ‘performance’

Laureaten - Jonge Makers Prijs 2022

1e Prijs: Valentine Blangé, Alumna Jong KC Muziek en Alumna Bachelor Student Klassieke Muziek Viool, Koninklijk Conservatorium

Valentine Blangé, Cem Karayalçin
Het Nederlands Vioolconcours was een geweldige ervaring. Het instuderen van het uitgebreide programma was ontzettend leerzaam en uitdagend.
Zohra Jongerius, Jong KC Muziek

Prijswinnaars 2022 - Davina van Wely Prijs

2e Prijs (gedeeld) en Winnaar Prijs voor beste uitvoering van H.I.F. Biber: Zohra Jongerius, Jong KC Muziek

2e Prijs (gedeeld): Luca van der Waals, Jong KC Muziek


Halvefinalisten 2022 - Davina van Wely Prijs

Else Baas, Jong KC Muziek
Evy Hamers, Jong KC Muziek
Marcel Sutedja, Jong KC Muziek
Diana Fakour, Jong KC Muziek

Prijswinnaars 2022 - Iordens B Prijs

1e Prijs en Winnaar Prijs voor de beste uitvoering van Car Chase Music van Morris Kliphuis: Michelle Kumara, Jong KC Muziek


Prijswinnaars 2022 - Iordens A Prijs

1e Prijs: Sanne Lam, Jong KC Muziek

Prijs voor de beste uitvoering van Unsingable van Anthony Fiumara: Floor Kes, Jong KC Muziek© Foto's van het Nederlands Vioolconcours: Foppe Schut