Nieuw hoofd Jong KC Muziek

27 juli 2018

Aan het einde van schooljaar 2017-2018 is Anthony Zielhorst met pensioen gegaan na vele jaren hoofd van Jong KC Muziek te zijn geweest. Na een zorgvuldige zoektocht is zijn opvolger gevonden: Thomas Herrmann start op 1 september.

Van de directie:

Met veel plezier deel ik u mede dat na een lange benoemingsprocedure de heer Thomas Herrmann (1973) is benoemd per 1 september als Hoofd Muziek voor de Interfaculteit School voor Jong Talent.

Op dit moment maakt Thomas Herrmann deel uit van het managementteam van de Muziek-en Dansschool in Amstelveen als hoofd Muziek, Dans en Theater. Daarnaast is Thomas hoofd van de pianosectie bij Pier-K (Hoofddorp) en meer dan 10 jaar artistiek leider van het Internationaal Kamermuziekfestival Haarlemmermeer geweest. Ook is hij artistiek leider van het Erasmus Trio waarin hij zelf als pianist optreedt. Als pianist heeft hij een lange loopbaan in het Balletorkest, als koorrepetitor in de directieklas van Roland Kieft (Conservatorium van Amsterdam) en is hij betrokken bij de organisatie van masterclasses in Zwitserland, Duitsland en Zuid Afrika.

Thomas beschikt over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk en is zeer vertrouwd met het opleiden van jonge muziektalenten.

Het Koninklijk Conservatorium verheugt zich op een inspirerende samenwerking en is ervan overtuigd dat de bijzondere talenten van alle jonge musici binnen de School voor Jong Talent in goede handen zullen zijn van Thomas.

Met vriendelijke groet,

Henk van der Meulen

Directeur Koninklijk Conservatorium

Thomas Herrmann

Thomas Herrmann is het nieuwe hoofd Jong KC Muziek op de Interfaculteit School voor Jong Talent. Hij start 1 september.