Prof. William Caplin 'Music Theorist in Residence'

4 mei 2018

Van 7 – 9 mei 2018 zal in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag de Amerikaanse muziektheoreticus Prof. William Caplin te gast zijn als ‘Music Theorist in Residence’.

Hij zal gedurende drie dagen lesgeven aan studenten van de opleiding Theorie der Muziek. Ook docenten en studenten van andere studierichtingen in het KC worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de openbare ochtendworkshops. Prof. Caplin (1948) is tot op heden werkzaam aan de Schulich School of Music van McGill University te Montreal en publiceerde naast een groot aantal artikelen onder andere zijn inmiddels tot een gezaghebbend standaardwerk uitgegroeide Classical Form: A Theory of Formal Functions for the Music of Haydn, Mozart and Beethoven. Zijn benadering van de muziektheorie is nadrukkelijk analytisch georiënteerd, met het accent op muzikale vorm in al zijn facetten.


NB: alle sessies vinden plaats in de Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90, 2587 BV Den Haag (Scheveningen). Ingang aan de achterzijde van het gebouw!

 
Programma:

Maandag 7 mei 

10.30 - 12.45  Cadence in the Romantic Era (presentatie + workshop)

Dinsdag 8 mei 

10.30 - 12.45  Cadence in the Mid to Late Nineteenth Century (presentatie + workshop)

Woensdag 9 mei 

10.30 - 12.45 uur  Cadence in the Fugues of Bach’s Well-tempered Clavier (presentatie + workshop)

De voertaal zal Engels zijn. Toegang gratis. De Badkapel is gemakkelijk te bereiken met tramlijn 9 (halte voor de ingang), plm. 15 minuten reizen vanaf Den Haag centraal. De fietstijd vanaf het Conservatorium is plm. 20 - 25 minuten.

Website William Caplin