Speciale Prijs voor Esther Protzman!

17 november 2022

Esther Protzman heeft op 14 november tijdens het Nederlands Balletgala van Dansersfonds ’79 de Speciale Prijs ontvangen.
Esther Protzman volgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Hierna was zij danseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en Het Nationale Ballet. Sinds 2001 is Esther als docent verbonden aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium.

De jury, bestaande uit Han Ebbelaar, Alexandra Radius, Ine Rietstap, Marian Sarstädt en Karin Schnabel, vond dat Esther deze speciale prijs verdiende vanwege ‘de kunde, stijl en het begrip waarmee ze jonge dansstudenten vertrouwd maakt met de veeleisende klassieke ballettechniek en voor de bewerkingen van beroemde balletten die ze jaarlijks voor de prille danstalenten maakt’.

Deze Speciale Prijs werd - evenals de Prijs van Verdienste en Aanmoedigingsprijs - uitgereikt in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Deze jaarlijkse dansprijzen zijn de oudste dansprijzen van Nederland. Radius en Ebbelaar stelden Dansersfonds ’79 in 1979 in ter gelegenheid van hun 20-jarig toneeljubileum.

Leer Esther als docent beter kennen in dit interview over lesgeven in coronatijd.

Esther Protzman geeft les