Ton Koopman Academy 2019

12 november 2018

Na het succes van de eerste editie in 2018, organiseert het Koninklijk Conservatorium opnieuw de Ton Koopman Academy in 2019. De Ton Koopman Academy bestaat uit vier intensieve workshopdagen onder leiding van de beroemde klavecinist, organist en dirigent Ton Koopman. Studenten die momenteel een Master Oude Muziek gaan afronden of hebben afgerond, kunnen deelnemen aan de Academy.

Tijdens deze week hebben de deelnemers de mogelijkheid om samen te werken met Ton Koopman en een team van toonaangevende specialisten op het gebied van oude muziek. De Academy heeft tot doel de artistieke vaardigheden en wetenschappelijke kennis van musici van onderzoekers en performers tot een hoog internationaal niveau te ontwikkelen. Naast lessen over individuele instrumenten, vinden ook ensemble lessen plaats en rondetafelgesprekken gericht op historisch onderzoek en andere belangrijke onderwerpen gerelateerd aan historische uitvoeringspraktijk. De intensieve week leidt tot een optreden van de deelnemers.

De Academy vindt plaats van 23 tot en met 26 april 2019 in het Akoesticum in Ede. Lessen, accommodatie en catering worden ter plaatse aangeboden. Aanmelden voor de Ton Koopman Academy 2019 is mogelijk vanaf nu mogelijk tot en met 1 januari 2019.

Meer informatie en aanmelden voor de workshopweek Ton Koopman Academy.