VOXearlyMUS schept verbinding

2 maart 2018

Het is dan misschien wel voorjaarsvakantie, maar het Koninklijk Conservatorium is deze week het podium voor het project VOXearlyMUS. Studenten en docenten van acht verschillende scholen in Europa repeteren en sparren samen ter voorbereiding op hun concert aanstaande zondag.

Het project is een Erasmus+ project, geïnitieerd door de Nationale Universiteit der Muziek in Boekarest. Zangers en continuo-spelers uit Roemenië, Oostenrijk, België en Italië volgen met de studenten uit Den Haag een week lang praktische repertoire-coachings, lezingen en workshops. Zij geven twee concerten, waarvan het volgende op zondag 4 maart om 11:00 in de Kees van Baren-zaal te genieten zal zijn.


Thema van deze projectweek is ‘Contemporearly Music – Embracing the New’ – een combinatie van modern en oud repertoire. De twee componisten, wiens hedendaagse stukken zondag ten gehore gebracht worden, waren persoonlijk aanwezig om de zangers te begeleiden. Ook Byzantijnse muziek zal klinken, voorbereid met een specialist in Byzantijns repertoire uit Boekarest.

Verbinding dus tussen scholen, nationaliteiten en muziekstijlen. Een mooie bezigheid voor de zondagochtend!

Oude Muziek

Wilt u meer weten over Oude Muziek?

Kijk dan eens op de pagina van Oude Muziek Zang.