'We willen ervoor zorgen dat iedereen in aanraking komt met muziek.' Sofia en Renske studeren Docent Muziek en zitten in het vierde jaar van hun bacheloropleiding.

In de opleiding Docent Muziek is er veel aandacht voor je eigen artistieke ontwikkeling, zegt Renske. 'Ik vind het heel belangrijk om naast docent ook muzikant te zijn. Daarom heb ik voor Den Haag gekozen. Beide aspecten zijn hier heel belangrijk.' 'Juist wanneer je ook de muzikant in jezelf naar voren laat komen, kun je je leerlingen nog meer inspireren', vult Sofia aan.

In het vierde jaar van de opleiding doe je een onderzoek. Sofia en Renske hebben hun krachten gebundeld en ontwikkelen een participatieconcert voor ouderen. 'De opleiding Docent Muziek is zo breed dat je er alle kanten mee op kunt, en voor alle doelgroepen kunt werken. Je geeft dus zeker niet alleen les op scholen.' Sofia en Renske hebben elkaar ontmoet op het Koninklijk Conservatorium en willen ook na hun studie samen blijven werken. 'In de toekomst willen we graag werkzaam zijn als muziekdocent en tegelijkertijd samen muziek blijven maken en ons ouderenproject verder ontwikkelen.'

De foto van Sofia en Renske is gemaakt door Marijn Smulders (alumnus KABK). De foto is genomen op de bouwplaats van Amare. In de zomer van 2021 verhuist het Koninklijk Conservatorium samen met het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Zuiderstrandtheater naar dit nieuwe gebouw.

Lees meer over de afdeling Muziekeducatie en meld je aan