Art of Sound: klankregie voor professionals

Muziek wordt in verreweg de meeste gevallen beluisterd en gemaakt met behulp van technologie. Om het juiste muzikale resultaat te bereiken, bij opnamen of concerten, is het essentieel dat de technicus een heel goed muzikaal begrip heeft. We combineren technologie en muzikale vorming en leiden je op tot een onmisbare professional voor muzikale opnamen en uitvoeringen.

Binnen de opleiding Art of Sound kies je een van de afstudeerrichtingen:

  • Music recording: hierbij leer je opnames maken en bewerken van akoestisch repertoire, veelal jazz of klassieke muziek, in uiteenlopende bezettingen. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van de modernste technieken.
  • Studio production: specialisatie in multitrack studioproducties met elektronische nabewerkingstechnieken.
  • Sound reinforcement: klankregie en geluidsontwerp bij live concerten en muziektheater, het verzorgen van het klankbeeld in de zaal.

De opleiding is praktisch van aard, en je werkt mee aan projecten binnen en buiten het conservatorium door het verzorgen van zaalversterking en/of het produceren van concert of studio-opnames. Je volgt muziekvakken en speelt een instrument naar keuze (klassiek, jazz, pop) als bijvak. Deelname aan professionele projecten is onderdeel van je studie. Er is een nauwe samenwerking met de andere afdelingen van het conservatorium waarbij de gezamenlijk georganiseerde projecten begeleid worden door toonaangevende professionals. Daarnaast vergroot je je netwerk door de in het curriculum opgenomen stage.

Bekijk hier het overzicht van de theoriedocenten Art of Sound.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Paul Jeukendrup

Introductie Koninklijk Conservatorium