Studie-informatie

Art of Sound: klankregie voor professionals

Muziek wordt in verreweg de meeste gevallen beluisterd en gemaakt met behulp van technologie. Om het juiste muzikale resultaat te bereiken, bij opnamen of concerten, is het essentieel dat de technicus een heel goed muzikaal begrip heeft. Een goede geluidstechnicus weet waar hij of zij het over heeft, en is dus ook opgeleid als musicus. We combineren de technologie en muzikale vorming en leiden je op tot een onmisbare professionele ‘klankregisseur’ voor muzikale opnamen en uitvoeringen.

Binnen de opleiding Art of Sound kies je een van de afstudeerrichtingen recording (hierbij leer je opnames maken van jazz of klassiek repertoire, in verschillende samenstellingen, uiteraard met de modernste technieken), producing (specialisatie in multitrack studioproducties met — elektronisch — nabewerken), of sound reinforcement (klankregie en geluidsontwerp bij live concerten en muziektheater, en klankbeeld in de zaal).

De opleiding is heel praktisch van aard, en je werkt veel mee aan projecten binnen en buiten het conservatorium door het verzorgen van zaalversterking en/of het produceren van concert of studio-opnames. Je volgt muziekvakken en speelt een instrument naar keuze (klassiek, jazz, pop) als bijvak. Je zal tijdens je opleiding veel meewerken aan projecten buiten het conservatorium, door middel van stages bij de meest prestigieuze studio’s en podia en door samenwerkingsprojecten met bijvoorbeeld de VPRO, het Residentie Orkest en het Ensemble Musikfabrik uit Keulen.


Bekijk hier het overzicht van de theoriedocenten Art of Sound.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Paul Jeukendrup

Introductie Koninklijk Conservatorium