De bacheloropleiding HaFaBra-directie leidt je op tot een volwaardig dirigent. Je kunt goede amateurorkesten leiden. Het is een complex vak dat een goede artistieke ontwikkeling vereist. Je geeft immers leiding aan een (soms grote) groep musici. Voor dirigenten (in spe) ligt de lat hoog: technisch en muzikaal, maar zeker ook in sociaal opzicht.

Tijdens de bachelor ontwikkel je je muzikale communicatieve eigenschappen, repertoirekennis, slagtechniek, gehoortraining en partituurspel. Je verdiept je in aanvullende vakken, zoals instrumentatie, orkestratie en solfège voor dirigenten. Daarnaast krijg je les in een relevant orkestinstrument. Je leert over repertoire en programmeren, zodat je zelfstandig in staat bent een muzikaal programma samen te stellen.

De bachelor rond je af met een zelf gedirigeerd concert. Daarmee laat je zien dat je jouw visie op de partituur artistiek overtuigend door een orkest kan laten uitvoeren. Je hebt een persoonlijke expressiviteit en stijlbewustzijn. Je bent goed in muzikale communicatie en weet op professionele wijze aan het orkest over te brengen wat je met de muziek zeggen wil.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Coördinator

Introductie Koninklijk Conservatorium