Studie-informatie

Als student Saxofoon word je tijdens de bachelor aan het Koninklijk Conservatorium opgeleid tot een solide professional. Een allround musicus die als solist, orkestmusicus, ensemblemusicus en als kamermusicus kan optreden. Bij je muzikale basisvorming hoort repertoirekennis, het interpreteren van composities, hoogwaardige instrumentbeheersing en samenspel vanuit een eigen artistieke visie. Ook leer je op een goede manier om te gaan met de spanning die bij optredens en audities hoort. Het beroep van musicus is zeer veelzijdig. Veel musici werken als uitvoerend musicus en als docent. Tijdens de bacheloropleiding heb je daarom de mogelijkheid een Minor Educatie te volgen, waarmee je je kwalificeert als docent.

De afdeling Klassieke Muziek staat middenin de actuele muziekcultuur. We dagen je uit je eigen creatieve vermogens en visie te ontwikkelen. Onze docenten zijn zelf veelal (inter)nationaal actief als uitvoerend musicus. Het Symfonie Orkest, waaraan studenten Klassieke Muziek deelnemen, initieert vele bijzondere projecten. In het tweede en derde jaar van de opleiding neem je met een eigen ensemble deel aan het jaarlijkse Kamermuziekfestival Haagse Hout. Voor een aantal ensembles is er de mogelijkheid deel te nemen aan het Internationale Kamermuziekfestival Den Haag.

De bachelor studie Saxofoon duurt vier jaar. Je volgt groepslessen en krijgt naast de individuele hoofdvakles ook wekelijks individueel les van een coach pianist. Je neemt zoveel mogelijk deel aan projecten (orkest, kamermuziek en hedendaagse muziek). Vanaf je tweede jaar kun je kiezen voor een minor in Jazz Saxofoon. Je rondt de opleiding af met een openbaar concert waarvoor je zelf het programma samenstelt.

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Marlon Titre

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

“Playing new music allows me to discover more possibilities of my instrument but also I am learning a lot about myself and developing myself” – Daniele, student Klarinet

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag