Om te kunnen starten met de studie Docent Muziek moet je een toelatingsexamen afleggen. Het toelatingsexamen Docent Muziek bestaat uit vier onderdelen in twee rondes.

In mei/juni organiseren we voor de opleiding Docent Muziek een extra toelatingsronde. Inschrijven kan vanaf 1 mei en de deadline voor het inleveren van het materiaal is 21 mei 2024. Wanneer je wordt uitgenodigd voor de tweede ronde ontvang je hier eind mei bericht over. De live ronde zal gehouden worden in de eerste week van juni 2024.

Ronde 1

  • een praktisch examen (instrument en/of zang)
  • een theoretisch examen

Ronde 2

  • een pedagogisch/didactische opdracht
  • een motivatiegesprek

Hier staat alle informatie over de toelating: de eisen voor het muzikaal-praktische deel, de niveaurichtlijnen voor de verschillende instrumenten en zang plus de eisen voor theorie. Je vindt ook informatie over ronde 2 van de toelating: de pedagogische opdracht en het motivatiegesprek.

De toelating is voor een groot deel online. Belangrijk: je opnames en de theorietoets moeten voor 1 maart zijn ingediend.

De theorietoets kun je al oefenen en indienen. Zie hier Link: https://www.koncon.nl/aanmeldp...

Als je reeds over een getuigschrift muziekvakonderwijs beschikt bestaat de mogelijkheid om een verkort studietraject te volgen (zie studie Bachelor Docent Muziek Zij-instroom of Bachelor Docent Muziek Verkort op deze website).