Om van dans later je beroep te maken is het goed zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. De Dansvakopleiding biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie van de opleiding.

Het Oriëntatieprogramma geeft kinderen de gelegenheid kennis te maken met het professionele karakter van de opleiding. Naast de voorbereiding op technische beheersing ligt het accent ook op individuele expressie, discipline, coördinatie, ritmiek, muzikaliteit en het samenwerken in een groep. Al in het Oriëntatieprogramma wordt de link gelegd met de visie van de school, het opleiden van de danser van de toekomst:

Jong KC Dans deelnemers stromen niet automatisch door naar de Dansvakopleiding. Tijdens de slotauditie in maart wordt er bepaald welke kinderen toegelaten worden tot het eerste jaar. De toegelaten kinderen volgen in april, mei en juni op woensdag en zaterdag de Entreelessen.

Kinderen zonder danservaring die in groep 5 of 6 zitten kunnen t/m december instromen in Jong KC Dans 1. Kinderen die in groep 7 of 8 zitten of van een andere opleiding komen, kunnen in januari instromen in Jong KC Dans Extra.

Data audities voor kinderen in groep 4 t/m 8

Oktober
10-10 Auditie in Den Haag, dansstudio's KC, 10.30 en 13.15 uur
31-10 Auditie in Haarlem

November

28-11 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC

December
12-12 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC

Januari

16-01 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC
30-01 Auditie in Rotterdam

Februari

6-02 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC

Maart

13-03 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC

Auditie doen

Maart
06-03 Auditie Dansvakopleiding, dansstudio’s KC


Informatie over auditie, auditieprocedure en vereisten voor de Bachelor Dans en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble (KCDE) vindt u hier.

Bekijk de actuele agenda van de Dansvakopleiding hier.