Om van dans later je beroep te maken is het goed zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. De Dansvakopleiding biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie van de opleiding.

Het Oriëntatieprogramma geeft kinderen de gelegenheid kennis te maken met het professionele karakter van de opleiding. Naast de voorbereiding op technische beheersing ligt het accent ook op individuele expressie, discipline, coördinatie, ritmiek, muzikaliteit en het samenwerken in een groep. Al in het Oriëntatieprogramma wordt de link gelegd met de visie van de school, het opleiden van de danser van de toekomst:

Jong KC Dans deelnemers stromen niet automatisch door naar de Dansvakopleiding. Tijdens de slotauditie in maart wordt er bepaald welke kinderen toegelaten worden tot het eerste jaar. De toegelaten kinderen volgen in april, mei en juni op woensdag en zaterdag de Entreelessen.

Kinderen zonder danservaring die in groep 5 of 6 zitten kunnen t/m december instromen in Jong KC Dans 1. Kinderen die in groep 7 of 8 zitten of van een andere opleiding komen, kunnen in januari instromen in Jong KC Dans Extra.

Data audities voor kinderen in groep 4 t/m 8

Oktober
9-10 Auditie groep 4 t/m 8, dansstudio’s KC, 10.30 uur
30-10 Auditie in Zoetermeer, Danspodium 'Pas de Deux', 14.15 uur

November
27-11 Auditie in Den Haag, groep 4 t/m 8, dansstudio’s KC, 10.30 uur

December
11-12 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC, 10.30 uur

Januari
29-01 Auditie in Rotterdam, Evites Ballet & Dansschool, 14.00 uur

Februari

19-02 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC, 10.30 uur

Maart
12-03 Auditie in Den Haag, dansstudio’s KC, 10.30 uur

Mei
21-05 Auditie in Den Haag, oriëntatieprogramma Jong KC Dans, dansstudio’s KC, 10.30 uur

Data audities voor kinderen in brugklas 1 en hoger

Mei
17-05 Auditie in Den Haag, brugklas 1 en hoger, dansstudio’s KC

Auditie doen

April
9-04 Auditie HBO en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble, dansstudio’s KC


Informatie over auditie, auditieprocedure en vereisten voor de Bachelor Dans en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble (KCDE) vindt u hier.

In the Royal Conservatoire The Hague, in The Netherlands, dance and music live under one roof. The Dance Intensive & ChoreoComp ‘22 programme, which will celebrate its first edition from 15 - 20 August 2022, is an intensive two-part programme aimed at the performance but also the composition of dance and music. More information

Bekijk de actuele agenda van de Dansvakopleiding hier.