Om van dans later je beroep te maken is het goed zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. Koninklijk Conservatorium Dans biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie van de opleiding.

Het Oriëntatieprogramma geeft kinderen de gelegenheid kennis te maken met het professionele karakter van de opleiding. Naast de voorbereiding op technische beheersing ligt het accent ook op individuele expressie, discipline, coördinatie, ritmiek, muzikaliteit en het samenwerken in een groep. Al in het Oriëntatieprogramma wordt de link gelegd met de visie van de school, het opleiden van de danser van de toekomst:

Jong KC Dans deelnemers stromen niet automatisch door naar de opleiding. Tijdens de slotauditie in maart wordt er bepaald welke kinderen toegelaten worden tot het eerste jaar. De toegelaten kinderen volgen in april, mei en juni op woensdag en zaterdag de Entreelessen.

Kinderen zonder danservaring die in groep 5 of 6 zitten kunnen t/m december instromen in Jong KC Dans 1. Kinderen die in groep 7 of 8 zitten of van een andere opleiding komen, kunnen in januari instromen in Jong KC Dans Extra.

Audities jongens en meisjes groep 4, 5, 6, 7 of 8 van de basisschool

Oktober
8 oktober 2022 10.30, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag

November
19 november 2022 10.45, Dans en Balletstudio Jolein / Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, Haarlem

December
10 december 2022 10.30, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag

Januari
21 januari 2023 10.30, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag

Februari

4 februari 2023 13.45, Het Klooster, Wilhelminaweg 77, Woerden. Workshop (13.45) en auditie (15.00).

Maart
11 maart 2023 10.30, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag

Juni
3 juni 2023 10.30, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag. Auditie voor Oriëntatieprogramma Jong KC Dans, groep 4 en 5 basisschool.

Audities jongens en meisjes brugklas of hoger

Mei
16 mei 2023 09.00, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag

Auditie doen

April
15-04 Auditie HBO en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble, dansstudio’s KC


Informatie over auditie, auditieprocedure en vereisten voor de Bachelor Dans en Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble (KCDE) vindt u hier.

The Dance Intensive is a six day programme (14th-19th August) aimed at presenting a concise version of our school curriculum, with prominent teachers like Yannick Boquin, Esther Protzman, Siner Gönenç Boquin, Aya Misaki and many more. New in this edition is the individual coaching of ballet and contemporary solo’s.

More information.

In the Royal Conservatoire The Hague, in The Netherlands, dance and music live under one roof. ChoreoComp ’23 course (21st-26th August) invites emerging choreographers and composers on a speed-create course, with artistic coaching by Jan Linkens and Martijn Padding.

More information.

Bekijk de actuele agenda van Koninklijk Conservatorium Dans hier.