De School voor Jong Talent (SvJT) is uniek in Nederland. De SvJT integreert regulier onderwijs vanaf basisschool groep 7 met een opleiding dans en de vooropleiding muziek en beeldende kunst. Al meer dan 60 jaar biedt de SvJT danstalent de mogelijkheid om de opleiding Dans van basisschool t/m HBO binnen één school te combineren met regulier onderwijs. De dans- en schoolroosters zijn totaal op elkaar afgestemd.

Naast het onderwijs trainen de leerlingen dagelijks o.a. in de vakken klassiek ballet, spitzentechniek voor de meisjes en sprongtechniek voor de jongens, fysieke training, moderne dans, repertoire, pas de deux, caractère en flamenco. De Studio presentaties en de serie Eindvoorstellingen maken deel uit van het jaar programma.

Ter bevordering van de professionele ontwikkeling van haar studenten werkt Koninklijk Conservatorium Dans nauw samen met Nederlands Dans Theater.

Auditie doen

Activiteiten

Open Studio dagen

Voor de ouders vinden er Open Studio dagen plaats waar zij de ontwikkeling van hun kind van dichtbij kunnen zien en waar ze worden uitgenodigd om bij alle danslessen op die dagen te komen kijken.
Deze Open Studio dagen vinden in oktober plaats.

Studio avonden

Per schooljaar worden er twee Studio avonden, in november en maart, gepresenteerd in ons eigen theater. De balletgroepen laten hier hun ontwikkeling zien in verschillende onderdelen van het curriculum: klassiek ballet, modern, caractère, flamenco en repertoire.

Young Talent Project

Balletgroepen VI, VII, VIII en Bachelor Dans werken ieder jaar samen in het Young Talent project een samenwerkingsproject van Koninklijk Conservatorium Dans en Nederlands Dans Theater.
Young Talent Project legt de verbinding tussen studentfase en de professionele danscarrière. In dit inspirerende traject krijgen laatste jaren SVJT dansleerlingen en HBO dans studenten de kans om in contact te komen met het repertoire en de werkwijze van Nederlands Dans Theater (NDT).

Eindvoorstellingen

Ieder schooljaar wordt afgesloten met een reeks Eindvoorstellingen in het eigen theater waar alle leerlingen en studenten aan meewerken. Het publiek wordt een veelzijdig programma klassiek ballet, modern, klassiek en modern repertoire en (nieuw) repertoire van internationale choreografen gepresenteerd.

Beurzen
Dansbeurs Cultuurfonds SVJT
De Stichting Cultuurfonds SvJT stelt jaarlijks de Dansbeurs Cultuurfonds aan Koninklijk Conservatorium Dans beschikbaar. Deze Dansbeurs bedraagt €2.000,-. Tevens wordt een Aanmoedigingsprijs á €1.000,- uitgereikt. Om voor de beurs of aanmoedigingsprijs in aanmerking te komen moet worden deelgenomen aan de Masterclass Dansbeurs gegeven door een gastleraar. Een jury van externe experts bepaald in deze masterclass aan wie de beurs en de aanmoedigingsprijs worden uitgereikt.

Beursprijs Dansersfonds ’79
Jaarlijks vindt in de studio’s van Koninklijk Conservatorium Dans de Open Les Dansersfonds’79 plaats. Naar aanleiding van deze Open Les speciaal voor studenten van de Nederlandse academische theater dansopleidingen wordt een aantal getalenteerde leerlingen een beurs aangeboden, te besteden aan hun verdere opleiding tot danser. Er wordt hiermee beoogd veelbelovende Nederlandse leerlingen zich aan het internationaal veld te kunnen doen meten.

Contact

Vragen

Neem contact op met coördinator Audities Sacha Steenks.

Of bel de balletbalie: +31(0)70 315 1505