Om van dans later je beroep te maken is het goed zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. Koninklijk Conservatorium Dans biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie van de opleiding.

Het Oriëntatieprogramma geeft kinderen de gelegenheid kennis te maken met het professionele karakter van de opleiding. Naast de voorbereiding op technische beheersing ligt het accent ook op individuele expressie, discipline, coördinatie, ritmiek, muzikaliteit en het samenwerken in een groep. Al in het Oriëntatieprogramma wordt de link gelegd met de visie van de school, het opleiden van de danser van de toekomst:

“Een danser met een beheersing van de academische ballettechniek, met een open creatieve blik, muzikaliteit, vakmanschap, passie en ambitie”.

Jong KC Dans deelnemers stromen niet automatisch door naar de opleiding Dans. Tijdens de slotauditie in maart wordt er bepaald welke kinderen toegelaten worden tot het eerste jaar. De toegelaten kinderen volgen in april, mei en juni op woensdag en zaterdag de Entreelessen.

Kinderen zonder danservaring die in groep 5 of 6 zitten kunnen t/m december instromen in Jong KC Dans 1. Kinderen die in groep 7 of 8 zitten of van een andere opleiding komen, kunnen in januari instromen in Jong KC Dans Extra.

Auditie doen

In Jong KC Dans 1 krijgen de kinderen iedere zaterdag lessen voorbereiding klassiek ballet en in blokken werelddans, creatieve dans, flamenco en acrobatiek.

Voorbereiding klassiek ballet:
De lessen zijn gebaseerd op de academische klassieke ballettechniek en combineren dit met coördinatie, muzikaliteit en dansgevoel.

Werelddans
De bewegingstaal van verschillende culturen waarin dansplezier en samenwerken centraal staan.

Creatieve Dans:
Fantasie en inleving, dromen en werkelijkheid vallen samen in deze lessen.

Flamenco:
Ritme, gevoel en Spaans temperament in combinatie met controle en verfijning zijn de basis van deze lessen.

Acrobatiek:
Lenigheid, durf en controle zijn de essentie van deze lessen.

Toelating: middels auditie (kosteloos)
Auditiedagen voor Jong KC Dans 1: zie Audities
Periode: van september tot eind juni
Kosten: €550,- per schooljaar

In Jong KC Dans 2 wordt uitgebreid naar twee keer per week les. Op zaterdagochtend staan er voorbereiding klassiek ballet en in blokken werelddans, creatieve dans, flamenco en acrobatiek op het programma. Op woensdagmiddag een voorbereiding klassieke ballet en muziekles.

Voorbereiding klassiek ballet:
De lessen zijn gebaseerd op de academische klassieke ballettechniek en combineren techniek met coördinatie, muzikaliteit en dansgevoel.

Werelddans:
De bewegingstaal van verschillende culturen waarin dansplezier en samenwerken centraal staan.

Creatieve Dans:
Fantasie en inleving, dromen en werkelijkheid vallen samen in deze lessen.

Flamenco:
Ritme, gevoel en Spaans temperament in combinatie met controle en verfijning zijn de basis van deze lessen.

Acrobatiek:
Lenigheid, durf en controle zijn de essentie van deze lessen.

Muziekles:
Dans en muziek zijn verbonden met elkaar en deze les laat de verschillende facetten van het muziekgebruik in de dans aan bod komen.


Jong KC Dans 2 is een doorstroomjaar van Jong KC Dans 1, hier kan dus geen auditie voor worden gedaan.

Periode: van september tot maart.
Kosten: € 800,- per schooljaar

Jong KC Dans Extra is voor kinderen uit groep 7 of 8 die auditie doen in oktober, november, december in het jaar dat zij deelnemen aan de slotauditie. Zij kunnen vanaf januari instromen in het oriëntatieprogramma en krijgen 2x per week les. Op zaterdagochtend staan er voorbereiding klassiek ballet en in blokken werelddans, creatieve dans, flamenco en acrobatiek op het programma. Op woensdagmiddag voorbereiding klassiek ballet en muziekles.

Toelating: middels auditie (kosteloos)
Auditiedagen: zie Audities
Periode: van januari tot aan de slotauditie in maart.
Kosten: €300,-

De Entreelessen zijn een laatste stap in de introductie op de opleiding en bedoeld voor die kinderen die de slotauditie met goed gevolg hebben afgesloten. Deze lessen vinden plaats op woensdag en zaterdag.

Periode: april, mei en juni.
Kosten: €300,-

Activiteiten

Leerlingendag

Ieder jaar vindt er in november de Leerlingendag plaats die georganiseerd wordt om kinderen van 7-11 jaar leeftijd kennis te laten maken met onze Opleiding. Er worden verschillende soorten danslessen gegeven en de deelnemers worden getrakteerd op een voorstelling in ons theater gedanst door leerlingen van Koninklijk Conservatorium Dans en gasten.

Voor meer informatie en aanmelden: aanmeldingLeerlingendagKC@koncon.nl

Open Dagen

Twee keer per schooljaar is er een Open Dag. Een Open Dag voor alleen Koninklijk Conservatorium Dans in oktober. Hier bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij alle danslessen. Daarnaast is er de Open Dag van het Koninklijk Conservatorium waar alle disciplines en de School voor Jong Talent u van harte welkom heten in januari.

Jongensdag

Voor alle mannelijke dansers een Jongensdag gehouden waar lessen worden gegeven in verschillende dansstijlen en waar de toekomstige Nurejevs een voorstelling in ons eigen theater kunnen zien.
Voor meer informatie en aanmelden: aanmeldingJongensdagKC@koncon.nl