Om studenten zoveel mogelijk podiumervaring te laten opdoen heeft de Dansvakopleiding een eigen ensemble opgericht: Young KC Dance Company. Voor studenten vanuit andere binnen en buitenlandse Opleidingen zijn er instroommogelijkheden via audities.

Naast dagelijkse lessen bestaat het jaarprogramma uit:

- Young Talent Project, het jaarlijks terugkerend gezamenlijk project met Nederlands Dans Theater (NDT);

- Een serie voorstellingen in verschillende theaters/ locaties in Nederland en daarbuiten met repertoire bestaand uit de romantische balletten als Giselle, het Zwanenmeer, De Schone Slaapster, neoklassieke balletten van Balanchine en Robbins, in combinatie met balletten van Hans van Manen, Jiři Kylian, Nils Christe, Johan Inger, Crystal Pite, Jiři Pokorny, Paul Lightfoot & Sol Leon, Lukas Timulak, Maurice Causey en anderen;

- Studio presentaties en Eindvoorstellingen van de Dansvakopleiding in het eigen Theater van het Koninklijk Conservatorium, de Kees van Baarenzaal.
Naast dit intensieve voorstellingsschema biedt dit programma Pilates, bodyconditioning en Yoga lessen en worden studenten begeleid in de focus op audities en carrière planning.

De studenten die van een andere opleiding instromen bij de Young KC Dance Company ontvangen een Artist’s Certificate Dance.

In 2020 verhuist de Dansvakopleiding naar het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex samen met het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest.

Aanmelden auditie

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Graad

Artist’s Certificate Dance

Collegegeld

Duur

1 jaar

Directeur

Jan Linkens

Gerelateerde studies

Audities en Aanmelden

Voor Young KC Dance Company worden aparte audities gehouden.
Deze vinden plaats op 16 april 2019.

Welkom bij het Koninklijk Conservatorium!

“Als je iedereen uit een groep hoger ziet, die zijn gewoon heel goed en dan wil jij dat ook. Dan ga je dat ook proberen en zie je hoe ver je kan komen.” – Luc (11, Dansvakopleiding)