Studie-informatie

Als je een bachelor Compositie met succes hebt afgerond, kun je auditie doen voor de masteropleiding. De masteropleiding Compositie duurt twee jaar. Met je bachelorgraad ben je opgeleid tot een goede professional, maar met de masteropleiding ontwikkel je een verdergaande onderscheidende signatuur.

Net zoals in de bachelorstudie krijg je les van internationaal vooraanstaande componisten/docenten. Daarmee krijg je een actueel beeld van de praktijk en het hieraan gerelateerde masterniveau. Je werkt nu veelal aan grotere, langlopende compositieprojecten, al dan niet met interdisciplinair karakter. Bij voltooiing van je masteropleiding beschik je over een degelijk vakmanschap en ruime ervaring in het werken met musici en ensembles uit de sector op een professioneel niveau. Je hebt het vermogen te reflecteren op eigen werk en het te duiden in de context van actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst.Tijdens je master ga je een eigen onderzoek doen: research ‘in and through musical practice. Je treft je medestudenten in de mastercircle om de voortgang van elkaars onderzoek te bespreken onder leiding van een coach.

Bij de afronding van de masterstudie heb je ruime ervaring opgedaan in het werken met professionele musici en ensembles als Asko|Schönberg, Nieuw European Ensemble, Residentie Orkest, Ensemble Klang, Modelo62, Kluster 5 en met podia als het Korzo theater, Studio LOOS, Gaudeamus en het Nutshuis. Je verdiept je verder in de theorie en praktijk van compositie. We bieden je de mogelijkheid keuze-elementen (cross-over) aan je hoofdstudie toe te voegen, om je vakkennis en muzikale vorming te verbreden of te verdiepen.

Onderzoek
We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (Master Plan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Martijn Padding