Video opname
Een onderdeel van de aanmelding voor de Master Koordirectie is het insturen van een video opname waarin je dirigeert. Deze opname dient te bestaan uit twee verschillende stukken en duurt 15 tot 30 minuten. De opname is gemaakt vanuit het perspectief van het koor/orkest.

Het mogen opnames zijn met ensemble, koor en/of piano. Let op: Minimaal één werk moet met koor zijn opgenomen.

Voor aanmelding voor de Master Koordirectie dien je ook een video opname in te sturen waarin je zingt. Het repertoire is naar eigen keus, dit mag ook een etude zijn. De opname duurt 3 tot 10 minuten. Daarnaast vragen wij je om een video opname te maken waarin je een stuk op piano speelt, bij voorkeur een koraal van J.S. Bach, maar ander repertoire is ook toegestaan. Ook deze opname duurt 3 tot 10 minuten.

Upload je video opnames op YouTube en stuur ons de URL. Let op dat de privacy settings ingesteld zijn op “unlisted” of “public”.

Voorselectie
Tijdens de voorselectie beoordeelt de commissie alle aanmeldingen (video opnames en overige documenten). Naar aanleiding hiervan wordt besloten of je wordt uitgenodigd voor het online toelatingsexamen. Uiterlijk 1 april krijg je de uitslag van de voorselectie.

Toelatingsexamen
Het toelatingsexamen bestaat uit een online gesprek met de commissie. Tijdens dit interview zal de commissie met je in gesprek gaan over je video opnames, je motivatie om voor deze studie te kiezen en je ervaringen als dirigent en/of uitvoerend musicus. Daarnaast kan de commissie je vragen stellen over je algemene kennis m.b.t. Koordirectie.


Informatie
Voor vragen over het aanmeldingsproces, repertoire of andere onderwerpen kun je contact opnemen met Jaike Bakker, coördinator afdeling directie Koninklijk Conservatorium.

Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.