Studie-informatie

Tijdens de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium zien we veel muziekensembles ontstaan. Soms zijn dat tijdelijke projecten, maar er ontstaan ook ensembles met een sterke ‘flow’ en de ambitie een gezamenlijke carrière op te bouwen. De Master Kamermuziek is voor zeer gemotiveerde ensembles die een carrière in de kamermuziek ambiëren. Onder ensembles vallen alle combinaties van twee t/m zes musici. Voor deze master meld je je met het voltallige ensemble aan.

Ben je pianist met een voorkeur voor kamermuziek, dan bestaat de mogelijkheid om in verschillende (duo)combinaties les te krijgen. Wij helpen je de meest geschikte muzikale partners te vinden.

Tijdens de master komen niet alleen het instuderen, uitvoeren en opnemen van het repertoire voor het ensemble aan bod. We besteden ook veel aandacht aan zaken als arrangeren en componeren voor de eigen bezetting, podiumpresentatie, programmeren, financiën en fondsenwerving. Het is dus een zeer complete opleiding die je met je ensemble in alle facetten klaarstoomt voor de praktijk.

Elk ensemble krijgt drie coaches toegewezen: een ensemble coach, een research coach en een career development coach. Samen ondersteunen zij het ensemble op hun weg naar een (inter)nationale carrière en bij het ontwikkelen van een eigen profiel. Pianisten die zonder partner voor deze master opteren krijgen één van de hoofdvakdocenten van het KC als coach.

Deze master wordt aangeboden in samenwerking met gerenommeerde ensembles als het Osiris Trio, het Calefax Rietkwintet en Slagwerk Den Haag.

De master Kamermuziek maakt onderdeel uit van de European Chamber Music Academy (ECMA), dat bestaat uit instellingen in Wenen, Parijs, Manchester, Oslo, Den Haag en Vilnius.

Bekijk hier de informatie over de masterspecialisatie European Chamber Music Master – ECMAster

Onderzoek

We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (masterplan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Afdelingshoofd

Marlon Titre

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom op het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag