Vanaf september 2018 biedt het Koninklijk Conservatorium Den Haag een nieuwe Honours Master of Music aan: de Ton Koopman Academy.  

Dit unieke programma wordt geleid door de beroemde klavecinist, organist en dirigent Ton Koopman. Het programma heeft tot doel de artistieke en wetenschappelijke kennis en vaardigheden van academici-artistieke musici op een hoog internationaal niveau te ontwikkelen.

Het Honours Master of Music programma is bedoeld voor uitvoerende kunstenaar-wetenschappers, die al een hoog niveau hebben bereikt. Zij zijn in het bezit van een Bachelor, of idealiter een Master in Oude Muziek en kunnen een sterke interesse in wetenschappelijk onderzoek aantonen met de ambitie na afsluiting van dit programma een PhD-traject in te gaan. 

Introductie: Workshopweek

Van 3 tot 7 april vindt een intensieve workshop plaats die fungeert als introductie in het Master programma en de artistieke en academische inhoud ervan.

Tijdens deze week kun je samenwerken met Ton Koopman en verschillende andere musici/docenten. Aangezien onderzoek een belangrijk deel uitmaakt van het studietraject, zullen er tevens twee rondetafelgesprekken over wetenschappelijk onderzoek en andere onderwerpen gerelateerd aan historische uitvoeringspraktijk plaatsvinden. Kosten voor de workshop zijn €200,-. Maaltijden en accommodatie zijn inbegrepen. 

De volgende docenten zijn bij de workshop aanwezig:

Ton Koopman (klavecimbel, orgel en directie)
Tini Mathot (klavecimbel)
Kate Clark (traverso)
Lucy van Dael (viool, altviool)
Robert Smith (viola da gamba, cello)
Antoine Torunczyk (barokhobo)
Wouter Verschuren (fagot/dulcian)
Reine-Marie Verhagen (blokfluit)
Mike Fentross (theorbe/luit)
Kathryn Cok (basso continuo)
Peter Kooij (zang)

Hoewel deze introductie is met name bedoeld als aanvulling op de Honour's Master, is deze workshopweek ook los te volgen.

Als je de workshopweek los wenst te volgen, geschiedt aanmelding middels een mail met CV en motivatie naar Bethany Shepherd.

Specifieke Informatie

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Diploma

Master of Music

Collegegeld

Contactpersoon