Voorselectie
Er is een voorselectie op basis van de door jou opgestuurde video opnamen. Neem werken op waaruit je vocaal-technische en muzikale kwaliteiten goed naar voren komen. Één van de opnamen kan een werk zijn waarin je zingt in een klein ensemble (max. 8 zangers).

Audities
De audities vinden plaats in het Koninklijk Conservatorium
Auditie: t.b.a.

Als je wordt uitgenodigd voor de audities, bereid je het voor jouw stemtype van toepassing zijnde verplichte repertoire voor. Daarnaast vragen we je 2 liederen of aria’s voor te bereiden in een andere taal en stijlperiode dan het verplichte repertoire. Onderdeel van de auditie is een ensembleworkshop waarin leden van het Nederlands Kamerkoor participeren. Ook een gesprek over jouw motivatie en het door jou ingediende Master Study Plan maakt deel uit van de auditie.

Verplicht repertoire

Sopraan: Gustav Mahler – Liebst du um Schönheit (in ES)

Alt 1: J. Brahms – Immer leiser wird mein Schlummer (in cis-moll)

Alt 2: J. Brahms – Sapphische Ode (in D)

Tenor: F. Mendelssohn – Dann werden die Gerechten leuchten (uit: Oratorium Elias)

Bas 1: R. Schumann – Mit Myrthen und Rosen (in b klein)

Bas 2: F. Schubert – Der Doppelgänger (in g klein)

Ensemble repertoire

G. P. da Palestrina – Super flumina Babylonis

J. S. Bach – Lobet den Herrn alle Heiden

C. Debussy – Dieu! , qu’il la fait bon regarder (uit Trois Chansons de Charles d’Orléance)

Master Study Plan

Voordat je de master begint moet je een Master Study Plan insturen. Dit plan bevat het volgende: je motivatie voor het volgen van de masterstudie, het specifieke studiegebied dat je wilt bestuderen en de doelen die je wilt behalen, het onderzoeksprogramma en de relatie tot het hoofdvak en je persoonlijke wensen voor de studie. Bekijk de Master Study Plan Guidelines onderaan de pagina.