Studie-informatie

Dit is een unieke kans voor masterstudenten aan het Koninklijk Conservatorium:

In juni 2019 zal de operaserie LICHT, een reeks van zeven opera’s, gecomponeerd door Karlheinz Stockhausen, in één programma, in z’n geheel worden uitgevoerd. Dit megaproject, de grootste operapresentatie ooit, is een samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium Den Haag, De Nationale Opera en het Holland Festival. Vijftien uur muziek, in een driedaagse marathon, in één locatie. 

Het publiek krijgt een unieke gelegenheid om een muzikaal universum, gecomponeerd door een van de belangrijkste hedendaagse componisten te ervaren. Stockhausen werkte meer dan dertig jaar aan deze cyclus, samen met een klein uitvoerend team van zangers, instrumentalisten en geluidsoperateurs. Het Holland Festival 2017 en De Nationale Opera stellen zich ten doel de kennis en vaardigheden van deze musici om te zetten in een enscenering van Pierre Audi. Het is aan een nieuwe generatie musici om dit monumentale werk van een innovatie, creatief en visionair componist opnieuw en integraal uit te voeren. 

Het Koninklijk Conservatorium Den Haag biedt een tweejarige Muziek Master aan voor geluidsoperateurs, zangers en instrumentalisten ter voorbereiding op de uitvoering als solist of ensemblespeler van de volledige aus LICHT in 2019. Je wordt gecoacht en krijgt les van musici die met Stockhausen hebben samengewerkt bij het werk aan de LICHT. Tijdens deze master houd je je bezig met het oeuvre van Stockhausen in een breder perspectief. Je gaat behoren tot de nieuwe generatie musici, gespecialiseerd in de uitvoering van (delen van) LICHT. De Muziek Master Stockhausen aus LICHT start tijdens de Stockhausen Concerten en Clinics Kürten (Duitsland). Deze serie vindt plaats van 29 juli tot 6 augustus 2017, en wordt georganiseerd door de Stockhausen Foundation.

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Afdelingshoofd

Renee Jonker

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium