Studie-informatie

De Ensemble Academie (EA) is het resultaat van een lang gekoesterde wens van vijf ensembles uit de top van het Nederlandse muziekleven, het Koninklijk Conservatorium en twee toonaangevende zalen voor hedendaagse muziek.

In 2017 hebben Asko|Schönberg, Calefax, Ensemble Klang, New European Ensemble en Slagwerk Den Haag de handen ineengeslagen en zijn samen met Korzo, Muziekgebouw aan ’t IJ en het Koninklijk Conservatorium deze unieke opleiding gestart. 

De Ensemble Academie is een broedplaats voor talentvolle, nog studerende musici en componisten. 

Studenten van de Ensemble Academie werken aan verschillende (inter)nationale producties met de partners van de Ensemble Academie.
Tijdens de master Ensemble Academie ontwikkelen studenten hun vaardigheden op het instrument, daarnaast krijgen zij lessen op het gebied van programmeren, productie, marketing en communicatie. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om stage te lopen bij de verschillende partners. Zo krijgen de studenten de kans om ook de (onmisbare) achterkant mee te maken en zowel voor als achter de schermen ervaring op te doen en te bouwen aan hun netwerk.
De kracht van de Ensemble Academie is dat studenten al tijdens hun studie middenin de beroepspraktijk komen te staan. Afgestudeerden hebben hun eigen netwerk opgebouwd en ervaring opgedaan in het professionele muziekleven.

Partners

Asko | Schönberg
Partner

Calefax
Partner

Slagwerk Den Haag
Partner

Ensemble Klang
Partner

New European Ensemble
Partner

Korzo
Partner

Muziekgebouw aan 't IJ
Partner

Specificaties

Taal

Engels

Graad

Master Muziek

Duur

2 jaar

Collegegeld

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag

Welkom bij het Koninklijk Conservatorium