Audities voor jong talent

Als je van dansen je beroep wilt maken, moet je naast enthousiasme ook beschikken over talent, muzikaliteit, creativiteit en gevoel voor beweging en coördinatie.
Om erachter te komen of een kind hier voldoende over beschikt en toegelaten kan worden tot Koninklijk Conservatorium Dans, vinden er gedurende het hele jaar audities plaats.

Wij bieden verschillende audities aan:

Een auditie voor kinderen die momenteel in groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs zitten.
Deze auditie bestaat uit een eerste auditieronde, bij toelating instroom in het oriëntatieprogramma Jong KC Dans en aansluitend een slotauditie om toegelaten te kunnen worden tot De School voor Jong Talent Dans.
Aanmelden voor een eerste auditie kan door te klikken op het aanmeldformulier onderaan de pagina. Kijk voor de data van alle audities hieronder.

Een auditie voor kinderen uit de brugklas of hoger die al een aantal jaar intensief dansen of elders een dansopleiding zijn begonnen en die graag voort willen zetten aan Koninklijk Conservatorium Dans. Informatie over de datum en het aanmelden is hieronder te vinden.


Audities

Er zijn verschillende audities, afhankelijk van de leeftijdsgroep:

September
2 september 2023, 10.30 uur – Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 4 t/m 8

Oktober
7 oktober 2023, 10.30 uur – Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 4 t/m 8

December
2 december 2023, 10.30 uur – Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 4 t/m 8

Januari
13 januari 2024, 10.30 uur – Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 4 t/m 8

Februari
3 februari 2024, 10.30 uur – Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 4 t/m 8

Juni
1 juni 2024, 10.30 uur – Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 4 en 5

Deze auditie bestaat uit een eerste online selectieronde, waarna bij voldoende geschiktheid een uitnodiging volgt voor een fysieke auditie in Den Haag op 2 maart 2024.
Wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar: kcdansinfo@koncon.nl, dan ontvang je van ons een bevestiging met alle benodigde informatie.

Maart
23 maart 2024 – Slotauditie, Koninklijk Conservatorium, Amare, Den Haag, groep 6 t/m 8 (alleen op uitnodiging)

Aanmelden voor audities

Om je aan te melden voor een van de audities Dans, moet je je registreren in Osiris, het registratiesysteem van de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

Wanneer je bent aangekomen op de aanmeldpagina klik dan onderaan op: “Heb je geen gebruikersnaam/wachtwoord, klik dan hier.”
Let op: je maakt niet eerst zelf een wachtwoord aan, deze word je eerst gegeven en vervolgens pas je deze aan.

Geef bij Personalia op de eerste pagina voor algemene informatie de naam van je zoon of dochter op als houder van de account en niet de naam van de ouder en kies de optie 'Auditie Dansvakopleiding voor Basis- of VO-leerlingen' in het dropdown menu.

Klik hier om naar Osiris te gaan.

Koninklijk Conservatorium Dans

Koninklijk Conservatorium Dans wil dansers van de toekomst ontwikkelen tot zelfstandige kunstenaars met een creatieve, open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie.

Klik hier