Studie-informatie

Als je een master Muziek hebt behaald aan het Koninklijk Conservatorium of aan een vergelijkbaar opleidingsinstituut, en je wilt je artistieke en professionele vaardigheden verder verdiepen, je concentreren op specifiek repertoire, of je kennis verbreden over een specifiek onderwerp, dan kun je je inschrijven voor de Artist's Certificate Music; een éénjarige vervolgopleiding.

We bieden je een volledig programma aan met wekelijks individuele instrumentale, vocale of compositielessen van 75 minuten elk. Je neemt, afhankelijk van je keuze, wekelijks deel aan ensembles, combo’s en orkestrale projecten. Naar gelang je persoonlijke behoefte, kun je deelnemen aan vakken voor reguliere studenten (bijvoorbeeld orkestpartijen of authentieke uitvoeringspraktijk). Daarnaast heb je de mogelijkheid om regelmatig op te treden via het Podiumbureau van het Koninklijk Conservatorium. We maken dit studieprogramma helemaal op maat. Het programma leidt tot een Artist's Certificate Music, dat wordt uitgereikt na een geslaagd openbaar slotrecital of presentatie.

We hanteren enkele toelatingscriteria voor deze opleiding. Zo moet je, als gezegd, reeds een masteropleiding Muziek hebben voltooid en bovendien beschikken over een hoog artistiek en technisch niveau. Dit beoordelen we door middel van een video-opname, of liever nog, bij een live auditie. De auditie-criteria zijn vergelijkbaar met die van het programma Master of Music. Je hoeft echter geen volledig studieplan te schrijven, maar we vragen je wel om een motivatie, waarover we na je auditie een kort gesprek voeren. Tenslotte moet je de Engelse taal machtig zijn, om de lessen goed te kunnen volgen, en tot een goede interactie met je medestudenten in staat te zijn.

Het éénjarige programma Artist's Certificate Music is geen HBO-opleiding en geeft dus geen recht op Nederlandse studiefinanciering en/of studentenreisproduct.


Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

1 jaar

Certificaat

Artist's Certificate Music

Collegegeld

Zie 'Cursusgelden'

Contact

Afdelingshoofden

Gerelateerde studies