Studie-informatie

Als je een bachelor Dans hebt behaald aan het Koninklijk Conservatorium of een vergelijkbaar opleidingsinstituut, en je wilt je professionele en artistieke vaardigheden verder verdiepen, dan kun je voor ons éénjarige dansprogramma kiezen.

Succesvolle deelname aan dit programma levert je het certificaat ‘Artist's Certificate Dance’ op. Het is een verdiepingsslag op de bacheloropleiding Dans, die openstaat voor bijzonder getalenteerde en gemotiveerde dansers. Je leert een jaar lang op het hoogste niveau dansen en laat de resultaten zien tijdens meerdere tussenpresentaties en een eindvoorstelling. 

We hanteren enkele toelatingscriteria voor deze opleiding. Zo moet je, als gezegd, reeds een bacheloropleiding Dans hebben voltooid en bovendien beschikken over een hoog artistiek en technisch niveau. Dit beoordelen we bij een auditie. We vragen je om een korte motivatie, die we bespreken tijdens een interview na je auditie. Tenslotte moet je de Engelse taal machtig zijn, om de lessen goed te kunnen volgen, en tot een goede interactie met je medestudenten in staat te zijn. Met een Artist's Certificate Dance betreed je de beroepspraktijk met een onderscheidende titel die laat zien dat je artistiek en technisch boven het maaiveld uitsteekt.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

1 jaar

Graad

Artist's Certificate Dance

Collegegeld

Coördinator

Sacha Steenks

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

Maak kennis met Julien: hij studeert hier aan de Dansvakopleiding. Wat is er nou zo leuk en wat leert hij? En hoe gaat dit helpen om zijn droom – professioneel danser worden – uit te laten komen?

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag