Koninklijk Conservatorium Dans integreert dansonderwijs met regulier onderwijs op de School voor Jong Talent (SvJT).

Het dansprogramma bestaat uit dagelijkse lessen in o.a. de vakken klassiek ballet, spitzentechniek, fysieke training, moderne dans, repertoire, pas de deux, caractère, flamenco, improvisatie, repertoire Nederlands Dans Theater en Nederlandse School. Daarnaast zijn presentaties en voorstellingen een belangrijk onderdeel van het programma. De SvJT Dans biedt kinderen vanaf basisschool groep 7 die succesvol auditie hebben gedaan, een doorlopende leerlijn waarbij aan het einde van de middelbare school toelating kan worden gedaan voor de Bachelor Dans.

Dankzij zijn wereldbefaamde dansers, choreografen en ontwerpers is Nederland wereldwijd toonaangevend op het gebied van de dans. Vanwege de verbondenheid van representanten, onder meer Jiří Kylián, Hans van Manen, Nils Christe, met onze opleiding, vormt het repertoire van de Nederlandse School, befaamd om het unieke bewegingsidioom en muzikaliteit, een belangrijk onderdeel van het curriculum.

Het Koninklijk Conservatorium is samen met Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest en de Stichting Amare gehuisvest in het cultuurhuis Amare, in het centrum van Den Haag.

Koninklijk Conservatorium Dans

Koninklijk Conservatorium Dans wil dansers van de toekomst ontwikkelen tot zelfstandige kunstenaars met een creatieve, open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie.

Klik hier