Studie-informatie

Het Koninklijk Conservatorium heeft verschillende scheppende afdelingen: Sonologie, Compositie en ArtScience. Om toekomstige studenten beter voor te bereiden op een bachelorstudie ArtScience, Compositie of Sonologie kunnen zij een oriëntatiecursus volgen. Zo kunnen zij een weloverwogen keuze maken voor een van de scheppende afdelingen of in overleg met de coördinatoren een gemengd curriculum samenstellen.

Inhoud

De studenten volgen wekelijks een aantal groepslessen en modules van de drie scheppende afdelingen en nemen deel aan de Exchange Workshopweken in november en maart.
Studenten nemen deel aan geselecteerde projecten van de drie afdelingen of kunnen ervoor kiezen om een individueel project uit te werken.
Studenten krijgen een voorproefje van de praktijk door mee te lopen in de organisatie van de CASS-avonden en het Spring Festival. Tijdens deze avonden en het festival presenteren studenten van de scheppende afdelingen nieuw werk.
Ook is er na het eerste en het tweede semester een evaluatie ter voorbereiding op de bachelor

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor middelbare scholieren en binnen- of buitenlandse studenten die een bacheloropleiding willen gaan volgen bij de scheppende afdelingen. Na de oriëntatiecursus moet nog wel een toelatingsexamen gedaan worden voor de gekozen opleiding.

Toelating
De toelatingsprocedure voor de oriëntatiecursus bestaat uit twee delen:

  1. een gesprek waarin een portfolio (met bijvoorbeeld een kleine compositie, een performance of ideeën voor een klankinstallatie) wordt besproken;
  2. het inzenden van een motivatiebrief;
  3. het inzenden van audio/video en/of partituren en/of documentatie van andere werken.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

1 jaar

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Gerelateerde studies

Curricula

Wil je al weten welke vakken je kunt volgen? Samen met de coördinator ga je een mix maken van de vakken die het beste bij jouw wensen aansluiten. Bekijk de volgende curricula om te zien waar je uit kunt kiezen:

Bachelor Compositie
Bachelor Sonologie
Bachelor ArtScience

Introductie op het Koninklijk Conservatorium