Alle opleidingen aan het Koninklijk Conservatorium zijn positief beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

De NVAO heeft de bacheloropleiding Muziek van het Koninklijk Conservatorium (KC) op 31 augustus 2017 officieel als ‘Excellent’ beoordeeld. Daarbij kende de NVAO ook het bijzonder kwaliteitskenmerk 'Internationalisering’ toe.

Op basis van deze accreditatie ontving het KC tevens het oordeel ‘Excellent’ en het Certificate for Quality in Internationalisation (CeQuInt) van het European Consortium of Accreditation (ECA).

De NVAO gaf het oordeel ‘Excellent’ eerder al aan de masteropleidingen Muziek, Sonologie (die tevens het bijzonder kwaliteitskenmerk ‘Internationalisering’ ontvingen) en Opera, en het bijzonder kwaliteitskeurmerk ‘Artistieke Focus’ aan de bacheloropleiding Docent Muziek. Het oordeel ‘Excellent’ van de NVAO wordt aan minder dan 1% van alle opleidingen in het hoger onderwijs toegekend.

Ook het onderzoek aan het KC is in 2017 volgens het kader voor de externe evaluatie van onderzoek positief beoordeeld door MusiQuE (Musique Quality Enhancement), een Europese organisatie voor accreditatie en evaluatie in het hoger muziek onderwijs.

musique

Hieronder vindt u de accreditatiebesluiten en rapporten per opleiding:

ITK advies rapport

Rapport Bachelor Muziek

Rapport Bachelor Docent Muziek

Rapport Bachelor Dans

Rapport Development Dialogue Dans

Rapport Master Muziek

Rapport Master Sonologie

Rapport Master Opera

Rapport Onderzoek KC

Besluit Bachelor Muziek (MusiQue)

Besluit Bachelor Muziek

Besluit Bachelor Docent Muziek

Besluit Bachelor Dans (MusiQue)

Besluit Master Muziek

Besluit Master Sonologie

Besluit Master Opera

Besluit Onderzoek KC

Contact

Meer informatie?

Neem contact op met Bureau Kwaliteitscultuur.