Amare (voormalig DMC en Zuiderstrandtheater)

Het voormalige DMC en Zuiderstrandtheater heet nu Stichting Amare en is verantwoordelijk voor de programmering en exploitatie van het gebouw en theater Amare. Zij biedt naast een thuis aan het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium een rijk en werelds aanbod aan vele vormen van dans, muziek en cabaret. Voor gevestigde internationale artiesten zowel als lokaal talent.

Nederlands Dans Theater

Nederlands Dans Theater (NDT) is een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld. De groep is gehuisvest in Den Haag, maar treedt jaarlijks op voor een internationaal publiek van meer dan 150.000 bezoekers in Europa, Amerika, Azië en Australië. Sinds de oprichting in 1959 heeft het topgezelschap een rijk repertoire opgebouwd van ruim 600 balletten van onder meer meesterchoreografen Jiří Kylián en Hans van Manen, Sol León & Paul Lightfoot, Crystal Pite en Marco Goecke, Johan Inger, Medhi Walerski, Ohad Naharin, Alexander Ekman, Gabriela Carrizo, Franck Chartier, Hofesh Shechter, Edward Clug en Sharon Eyal & Gai Behar en vele anderen.

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest is het orkest van, voor, in en vanuit Den Haag. Nauw aansluitend bij de stad zet het orkest actief klassieke muziek in om alle inwoners en bezoekers in Den Haag te verbinden en te prikkelen. Het Residentie Orkest staat voor een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk profiel en dynamisch elan. De muziek van het Residentie Orkest daagt uit, verrast en laat je genieten. Het orkest is altijd op zoek naar de relevantie van muziek op een eigentijdse, jonge en frisse manier.