Classical Encounters Online

14 May 2020

Het Haagse kamermuziekfestival Classical Encounters onder artistieke leiding van KC-docente Eva Stegeman besloot het avontuur aan te gaan. Het festival organiseert op 17 mei zijn allereerste digitale editie: Classical Encounters Online.

Artistiek leider Eva Stegeman geeft les in de master Kamermuziek op het Koninklijk Conservatorium. Zij nodigt iedereen die beschikt over een beeldscherm met internet van harte uit voor een digitale festivaldag op 17 mei, live vanuit de Lourdeskerk in Den Haag. Het programma wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok samen met Eva Stegeman. De livestream begint om 12.00 en eindigt om 18.00 uur.

Programma
Tijdens Classical Encounters Online luister je non-stop naar concerten, korte concertinleidingen, een minilezing, interviews en verrassende muzikale intermezzo’s. Het thema Variations, dat het thema was van de oorspronkelijke editie van 13 t/m 17 mei, blijft ook in deze online versie de rode draad. Het uitgebreide programma kent ook veel bekenden van het KC. Geniet onder meer van alumnus Pieter van Loenen met zijn Nexus String Quartet, en van diverse leerlingen van Jong KC en de School voor Jong Talent: violiste Adinda en gitarist Matthijs van Delft, blokfluitist Christiaan Blom en contrabassiste Jala Heywood. Tony Overwater, docent bij de afdeling Jazz, speelt in het afsluitende concert.

Bekijk de livestream hieronder.
Adinda van Delft en Matthijs van Delft: 3u 44m
Christiaan Blom: 4u 44m
Jala Heywood: 5u 55m