Amand Hekkers

Main subject teacher Vocal Studies

De Nederlandse tenor Amand Hekkers volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij volgde masterclasses bij ondermeer Cristina Deutekom en Vera Rosza en zette zijn studie voort bij Gabriella Ravazzi in Italië, Henny Diemer in Utrecht en Nelly Miricioiù in Londen.


Als solist zong hij onder leiding van dirigenten als Jaap van Zweden, Kenneth Montgomery, Bruno Rigacci, Ed Spanjaard, Lawrence Renes, Ivan Marinov, Jan Stulen en Arjan Tien.

Tot zijn repertoire behoren rollen als Nemorino L’Elisir d’Amore, Arvino I Lombardi, Macduff Macbeth, Gaston La Traviata, Abdallo Nabucco, Borsa Rigoletto, Don Eusebio L’Occasione fa il ladro, Coryphée Le Comte Ory, Tebaldo I Capuleti e i Montecchi, Elvino La Sonnambula, Rodolfo La bohème, Nadir Les Pêcheurs de perles, Gonzalve L’Heure Espagnole, Le Remendado Carmen, L’aumônier Dialogues des Carmélites, Brabantische Edle Lohengrin and Moser Die Meistersinger von Nürnberg (beide uitgebracht op cd, gedirigeerd door Jaap van Zweden).

Als liederenzanger trad hij op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en was hij te gast op muziekfestivals in Zeeland en Friesland.
Hij zong in Leipzig, Dresden en Weimar de tenorsoli in Messa di Gloria van Puccini en Te Deum van Bizet. Zijn overige oratoriumrepertoire omvat ondermeer Petite Messe Solennelle van Rossini, Krönungsmesse en Grote Mis in c van Mozart, Messe Solennelle Sainte Cécile van Gounod, Die Schöpfung van Haydn, The Messiah van Händel en Dvořák’s Stabat Mater.

Amand Hekkers was van 2012 tot 2017 als hoofdvakdocent Zang verbonden aan The Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow. Hij is een regelmatige gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium van Kopenhagen en het Conservatorio San Pietro a Majella in Napels, en geeft masterclasses aan jonge zangers in heel Europa, waaronder The Royal College of Music in Londen. Voor 2019 staat een masterclass in Mendoza (Argentinië) gepland.