Een jaar MuziekopleidersAkkoord

Een jaar MuziekopleidersAkkoord
Op 6 oktober staat Méér Muziek in de Klas vanuit het HKU Utrechts Conservatorium stil bij één jaar MuziekopleidersAkkoord met online activiteiten voor pabo- en conservatoriumstudenten, professionals binnen de opleidingsinstituten, het onderwijs en partners. Hierbij brengen we je graag op de hoogte van het programma en roepen we iedereen op zich in te schrijven en deel te nemen aan dit programma.

Programma 6 oktober
De dag begint met het studentenblok tussen 9.00 en 11.00 uur waarin wordt besproken wat het MuziekopleidersAkkoord inhoudt en wat het voor studenten betekent. Studenten kunnen oa. meedoen aan een online muziekworkshop van Jeroen Schipper waarin ze kennis maken met zijn liedjes die gericht zijn op interactie en de muzikale ontwikkeling van kinderen en een workshop van singer-songwriter en muziekdocent Ravenna Moscoso over hiphop en rap. Als klapstuk trapt de band De Staat een nieuwe studentenchallenge af. Deze challenge draait om popmuziek en stimuleert pabo- en conservatoriumstudenten om kennis te maken met elkaar en gebruik te maken van elkaars expertise.

Doe samen met je studenten mee aan het studentenblok of motiveer ze om deel te nemen!

Rondetafelgesprek: 12.00 tot 14.00 uur (live gestreamd, plenair)
Tijdens het rondetafelgesprek worden mooie samenwerkingsprojecten tussen pabo’s en conservatoria besproken en zoomen we in op het effect hiervan op de opleidingen, studenten, het onderwijs en de leerlingen. Inspirerende voorbeelden komen aan bod en er klinkt muziek!

Ook worden resultaten besproken die in het kader van kennisontwikkeling zijn geboekt binnen de thema’s Vakintegratie, Muziek- en onderwijstechnologie en Stagebegeleiding, en de kennisdeling met onze collega’s in het Caribisch gebied.

Verdiepingsblok: 15.00 tot 17.00 uur (live gestreamd, plenair en break-outs)
De input die is opgehaald uit het rondetafelgesprek wordt in dit blok verder uitgediept. In break-outs praten we verder door over de verschillende goede voorbeelden. Hoe kunnen we van elkaar leren? Ook gaan we dieper in op de thema’s Vakintegratie, Muziek- en onderwijstechnologie en Stagebegeleiding.

Lees meer over het programma en schrijf je in!

MuziekopleidersAkkoord
Met het MuziekopleidersAkkoord werken we samen met alle pabo’s en conservatoria, het onderwijs en de partners die het Akkoord ondersteunen toe naar structureel muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisschool in Nederland en het Caribische deel.