Alumni Ensemble Ciconia Consort live op NPO4 en TV

3 March 2021

KonCon Alumni Ensemble Ciconia Consort live op Radio 4 en TV

Op donderdag 4 maart (20:00) aanstaande is Ciconia Consort live te horen op Radio 4 in de week van filmmuziek, met het filmische programma ‘De weg naar Hollywood’. Met werken van Korngold, Stravinsky, Hermann (Hitchcock) en Barber. U kunt het programma ook bekijken via de livestream.

Naast de live uitzending op de radio is Ciconia ook maar liefst 4 keer op TV te bewonderen! Op vrijdag 5 maart (20:30), zondag 7 maart (15:15), dinsdag 9 maart (10:10) en woensdag 10 maart (00:55) wordt het concert uitgezonden op NPO2 Extra.

Over het ensemble
Door verrassende programma’s en hoge speelkwaliteit vinden concerten van het Ciconia Consort in steeds bredere kring erkenning. Het orkest wil niet alleen een concert bieden maar een echte avond of middag uit. Concertprogramma’s zijn overwegend thematisch van opzet en worden vaak gecombineerd met andere disciplines zoals: theater, literatuur en wetenschap. De concerten spelen regelmatig in op maatschappelijk actuele thema’s. Met recht kan Ciconia Consort zich een eigentijds klassiek ensemble noemen.

Ciconia Consort is een strijkorkest bestaande uit 20 jonge musici en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het orkest is opgericht in 2012 en heeft als vaste concertlocatie de Nieuwe Kerk in Den Haag.
Het orkest heeft een breed repertoire opgebouwd en speelt muziek uit alle stijlperioden, met een accent op laat-romantische en moderne muziek. Naast de grote strijkerswerken speelde het orkest ook onbekende meesterwerken, Nederlandse premières en wereldpremières, zoals Willem Mengelberg’s Sinfonietta voor strijkorkest en Willem van Otterloo’s Prelude, dans en epiloog voor klarinet en strijkorkest. Op de CD French Music for String Orchestra zijn de zelden uitgevoerde Eerste symfonie voor strijkorkest van Jaques Castérède en Sur les flots lointains van Charles Koechlin te horen. Deze debuut-CD, in december 2018 uitgebracht bij het label Brilliant Classics, werd door internationale pers, van Australië tot Amerika, lovend ontvangen.
Ciconia Consort werkte onder meer samen met de solisten Lavinia Meijer, Peter Gijsbertsen, Paolo Giacometti en Pieter Wispelwey en met wetenschappers en schrijvers zoals Pieter Waterdrinker, Maarten van Rossem, Rosita Steenbeek en Willem Otterspeer.
Het orkest was te horen op Radio 4 in programma’s zoals Avondconcert, Vrije Geluiden, Muziekfabriek en Muziekwijzer en te zien op televisie bij Podium Witteman.

ciconiaconsort.nl