Arne J. Visser

Docent Tuba/Euphonium, Educatieve Vaardigheden

Arne J. Visser studeerde tuba & euphonium op het Koninklijk Conservatorium bij Hendrik-Jan Renes, en heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Roger Bobo, Rex Martin en Jens Björn Larsen. Hij speelt tuba, helicon & euphonium bij Neo-fanfare 9x13, is vaste remplaçant bij Het Balletorkest, en heeft ingevallen bij o.a. Het Concertgebouworkest, City of Birmingham Symphony Orchestra, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentieorkest, Wereld Jeugd Orkest en vele andere orkesten en ensembles.

Hij won met euphonium de solistenprijs op het Nederlands Brassband Festival in 1997, nam op tuba succesvol deel aan het UGDA Europese concours voor jonge solisten (Luxemburg), waar hij later is teruggevraagd als jurylid. Daarnaast speelde hij bij diverse orkesten de soloconcerten van Ralph Vaughan Williams, Alexander Arutiunian en 'Fnugg Blue' van Øystein Baadsvik.

Naast het tuba-spelen en doceren is Arne ook actief als dirigent. Op het Koninklijk Conservatorium studeerde hij hafabra-directie bij Alex Schillings, op Codarts Rotterdam orkestdirectie bij Hans Leenders, en hij volgde masterclasses bij o.a. Mark Wigglesworth, Arie van Beek, Jurjen Hempel en Etienne Siebens. In 2016 dirigeerde hij het Codarts Symphony Orchestra bij de Europese première van ‘Become Ocean’ (John Luther Adams), daarnaast is hij vaste dirigent van het Nationaal Project Orkest, het Haagse Studentenorkest Valerius, en het Bataafs Symfonie Orkest. Grote stukken van Mahler, Bruckner, Shostakovich stonden op de lessenaar en er werden tournees gemaakt naar China, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Meer informatie is te vinden op www.arnevisser.com