Anne-Christie Lammerts van Bueren

Docent Piano

Toen ik heel klein was luisterde ik altijd naar mijn vader die piano speelde als ik in bed lag. Ik probeerde zelf ook liedjes te spelen op de piano en toen ik 8 jaar was mocht ik eindelijk op pianoles. Het leukste vond ik het om samen met mijn vader quatre-mains te spelen.

Ik heb gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Van hem heb ik de liefde voor het lesgeven meegekregen. Al heel lang geef ik les aan het CKB in Bergen op Zoom en sinds kort werk ik ook bij Muziekpunt in Gorinchem en bij PI natuurlijk.

Mijn man is ook pianist. Misschien wilden onze kinderen daarom liever een ander instrument bespelen, al die piano’s in huis! De oudste speelt gitaar en de jongste cello. Het is fijn om te zien hoeveel plezier ze hebben bij het muziek maken. Zelf vind ik het het allerleukst om samen met anderen muziek te maken. Ik maak deel uit van het ensemble Klassiek van Dichtbij, waarmee we schoolconcerten verzorgen, bijvoorbeeld met het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns.